NOLE MORAO DA ISKULIRA NIKŠIĆANE: Sigurno uskoro dolazim! - Volim Podgoricu

NOLE MORAO DA ISKULIRA NIKŠIĆANE: Sigurno uskoro dolazim!

Novak Đoković, zbog, kako je naveo, “privatnih obaveza u Njujorku”, nije danas bio u Nikšiću da primi Nagradu oslobođenja grada, kao ni neko od članova njegove porodice. Poručio je, međutim, da će, svakako, u skorije vrijeme doći tim povodom u Nikšić.

Obrazlažući odluku žirija da jednu od Godišnjih nagrada dodijeli Đokoviću, njegov predsjednik Srđan Spajić je kazao kako se radi o potomku poznate porodice Đoković  iz Jasenovog Polja koja je dala mnoge ugledne ljude. Istakao je da je, i pored njihovog raseljavanja,  ostala neraskidiva veza sa postojbinom.

„Cijenimo posebno činjenicu da je Novak Đoković, i kada je postao jedna od najpoznatijih ličnosti na svijetu, po mnogima i najbolji sportista svijeta, došao da vidi odakle potiče i gdje su mu korijeni. To nas je posebno rukovodilo kada smo odlučili da mu damo ovu prestižnu nagradu, kao i uvjerenje da će ta emocija podstaći mlade generacije i sve druge Nikšićane da još više poštuju svoj grad i svoju Crnu Goru“ kazao je Spajić.

U žiriju su, kaže,  uvjereni da je Novak sa tog crnogorskog krša i ponio pobjednički duh koji ga krasi.

Pored toga, komisija je posebno cijenila njegovu humanitarnu misiju koju sprovodi širom svijeta.

„Osnivač je fondacije koja se bavi razvojem i unaprjeđenjem života djeteta. Angažmanom na ovom polju zavrijedio je zvanje svjetskog ambasadora UNICEF-a, podsjetio je Spajić.

Drugi dobitnik godišnje nagrade, vlasnik firme “Mezon” Radomir Kovačević, primajući nagradu za iskazan društveno odgovoran odnos i realizaciju niza kapitalnih projekata u opštini Nikšić, kazao je da novčani dio nagrade poklanja Javnoj ustanovi Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju.

Specijalnu povelju dobio je Miodrag Skale Gvozdenović, Nikšićanin, biši jugoslovenski odbojkaš koji je osvajao medalje tokom bogate karijere.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com