Glavni grad ne da PROTESTANTIMA cistijernu za vodu - Volim Podgoricu

Glavni grad ne da PROTESTANTIMA cistijernu za vodu

Služba zaštite Glavnog grada odbila je zahtjev Demokratskog fronta da im za potrebe protesta zakazanog za 27. septembar iznajmi cisternu za vodu, što u tom opozicionom subjektu doživljavaju kao nastavak opstrukcije antirežimskog okupljanja, piše Dan.

„Služba zaštite se, shodno zakonu, bavi obezbjeđivanjem javnih skupova, i to isključivo sa aspekta protivpožarne zaštite, ukoliko postoji dozvola nadležnih organa za održavanje skupa. Shodno navedenom, služba će obezbjeđivati i ovaj skup, uz ispunjavanje gore navedenih uslova. Sva naša vozila se koriste za javnu funkciju, zbog čega nijesmo u mogućnosti da udovoljimo posebnim i individualnim zahtjevima. Dodatno, u odnosu na Vaš specifičan zahtjev u pogledu karakteristika opreme, informišemo vas da Služba ne raspolaže takvim vozilom“, navedeno je u odgovoru komandira Službe zaštite Glavnog grada Andrije Čađenovića na zahtjev koji je u ime DF-a uputila Branka Bošnjak.

Front je, kako navodi Dan, tražio privremeno iznajmljivanje cisterne za vodu sa izvodima za česme (deset komada) za potrebe skupa koji će organizovati 27. septembra.

„Cisterna bi bila stacionirana u centru grada, u parku preko puta Skupštine Crne Gore, 24 časa. Pošto nijesmo u mogućnosti da predvidimo koliko dana će trajati skup, molila bih Vas da obračun troškova za iznajmljivanje cisterne vršimo na dnevnom nivou“, navedeno je u zahtjevu DF-a.

U dopisu koji je uputila komandiru Službe zaštite nakon odbijanja zahtjeva za iznajmljivanje cisterne, Bošnjak je navela da je iznenađena njegovim odgovorom.

„U telefonskom razgovoru koji je prethodio zahtjevu rekli ste da ćete poslati fakturu i da imate neki cjenovnik po kojem tarifirate usluge fizičkim i pravnim licima. Tada nijeste pominjali ništa od navoda iz dopisa koji ste nam uputili. Očigledno je da je Glavni grad dobio zadatak da opstruira sve što je u bilo kakvoj vezi sa javnim okupljanjima koje organizuje Demokratski front. I ovo naknadno mijenjanje mišljenja doživljavam kao pritisak „odozgo“, mada sam ubijeđena da će se ovakvo činjenje vama i Vašim naredbodavcima vratiti kao bumerang“, poručila je Bošnjak Čađenoviću.

Iz Demokratskog fronta su iznajmljivanje cisterne za vodu za potrebe organizacije protesta ispred Skupštine prethodno tražili od javnog preduzeća „Čistoća“. Direktorka ,Čistoće” Daca Popović je odgovorila da nije u mogućnosti da im izađe u susret jer se sve cisterne koje preduzeće posjeduje koriste za obavljanje javne funkcije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com