PODGORICA: Suđenje Pajoviću: “Nijesam pucao, ne poznajem Lakovića”! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Suđenje Pajoviću: “Nijesam pucao, ne poznajem Lakovića”!

Podgoričanin Vuk Pajović kazao je juče u Višem sudu, da nema nikakve veze sa ranjavanjem Bobana Lakovića zvanog Pobro i da je za taj događaj saznao iz medija.

Pajović je optužen za ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Bio sam kući u vrijeme izvršenja krivičnog djela, što se može potvrditi i vještačenjem telefonskog broja. Krivično djelo ranije sam priznao pod specifičnim okolnostima o kojima javno ne želim da govorim. Sve sam saznao iz “Vijesti”, jer se u tim medijima spekulisalo da sam ja pucao na Lakovića”, izjavio je Pajović.

Kazao je  da sa Lakovićem nije imao nikakvih problema, da nijesu neprijatelji, ali ni prijatelji.

Pajović je u istrazi priznao da je pucao na Lakovića, kada je tužiocu rekao  da je to uradio sa namjerom da ga rani, a ne ubije.

Sutkinja Vesna  Moštrokol tražila je da objasni razliku  u iskazima, a okrivljeni je ponovio da je prvu izjavu dao “pod specifičnim okolnostima”.

Svjedok Velimir Radanović kazao je da je te noći bio sa Lakovićem i da je za pucnje najprije mislio da se radi o petardama.

“Sa Lakovićem sam stajao na ulazu zgrade, čuli smo neke zvuke i mislili smo da su petarde. U prvom naletu nijesam obraćao pažnju, ali kada sam čuo drugi put,  shvatio sam da se radi o rafalnoj paljbi. Boban je pobjegao na ulaz, a ja na čošak zgrade”, naveo je Radanović.

On je rekao da se ne sjeća koliko je projektila čuo.

“U jednom momentu čuo sam auto i škripu, ali kako je bio mrak, nijesam primijetio u kom je pravcu automobil otišao. Kroz ulaz sam pozvao Bobana, došao do njega, vidio da je pogođen i odmah sam ga prevezao do bolnice”, kazao je Radanović.

Prema navodima optužnice tužiteljke Sanje Jovićević, Pajović je 26. decembra 2014.  sačekao Lakovića ispred njegovog stana  i iz automatske puške ispalio više hitaca ka njemu.

Laković je ranjen u ruku i nogu.

U optužnici piše da je Pajović pucao iz automobila “golf 3”, koje je zajedno sa puškom potom zapalio  u Ulici 4. jula na Zabjelu.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. oktobar.

(vijesti.me)

1 komentar

  1. Can I just now say what relief to find someone who actually knows what theyre dealing with on-line. You certainly discover how to bring a difficulty to light to make it critical. The best way to need to check this out and see why side of the story. I cant believe youre less popular since you also absolutely hold the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com