Đuranović: Danilovgrad postao grad iz kojeg se ne ide, već dolazi - Volim Podgoricu

Đuranović: Danilovgrad postao grad iz kojeg se ne ide, već dolazi

Danilovgrad je postao grad iz kojeg se ne ide već grad u koji se dolazi, kazao je predsjednik te opštine Branislav Đuranović na otvaranju vikend škola za srednjoškolce “Nove generacije – odgovorne generacije”.

Školu su, pored Đuranovića, otvorili Mark Weinberg, ataše za kulturu i medije ambasade SAD i Aleksandar Dedović, polaznik programa razmjene finansiranih od strane State departmenta.

“Posebno mi je drago što se škola organizuje u Danilovgradu, gradu kojem mlade generacije imaju posebno mjesto i o kojima se brine na poseban način. U lokalnoj upravi mnogo ulažemo u mlade kadrove i već osjećamo benefite u široj zajednici”, rekao je Branislav Đuranović.

Organizatori škole su bivši učesnici programa razmjene finansiranih od Stejt dipartmenta dok je održavanje škole podržala ambasada SAD u Crnoj Gori.

“Teme koje će obrađivati ova vikend škola su aktuelne i veoma važne ne samo za vas mlade ljude već i za Crnu Goru. SAD su posvećene širenju demokratske misli i demokratskih vrijednosti, a jedan od načina je i podrška u organizaciji ovakvih aktivnosti”, istakao je Mark Weinberg.

Učesnici će u naredna dva dana imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima nevladinih organizacija, političkih partija, medija, naučnih kao i državnih institucija. Svi predavači su imali priliku da u okviru različitih studijskih programa  borave i usavršavaju se u Sjedinjenim Američkim Državama.

Aleksandar Dedović je u ime organizatora naglasio da je glavna tema škole vladavina prava, a cilj je da se kroz različite aktivnosti mladim ljudima približe I objasne pojmovi antikorupcije, integracionih procesa i ljudskih prava i sloboda.

“Vi ćete jednog dana biti lideri u zajednici. Znanje koje ovdje steknete mnogo će vam pomoći u pravilnom prepoznavanju društvenih situacija. Od vas očekujem da ih mijenjate u pozitivnom pravcu I Crnu Goru učinite boljom i kvalitetnijom za život”, rekao je Dedović.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com