HIT NA INTERNETU: HRVAT KOJI JE SRUŠIO ZIDOVE: Oženiću se Srpkinjom makar išao po nju i kroz kukuruze! - Volim Podgoricu

HIT NA INTERNETU: HRVAT KOJI JE SRUŠIO ZIDOVE: Oženiću se Srpkinjom makar išao po nju i kroz kukuruze!

BEOGRAD – „Moju Šanelu čekam već osamnaest godina i nikakve zabrane ili zatvorene granice neće zaustaviti našu ljubav, to je iznad političkih sukoba. Iz Srbije 200 svatova dolazi u Hrvatsku na svadbu, pa makar morali da idu kroz kukuruze!“Ovako za Kurir počinje priču Hrvat Miodrag Novaković (25) iz Osijeka, koji je prekjuče ostavio komentar na Fejsbuk stranici hrvatske vlade: „Ja imam svatove 3. oktobra i po mladu idem u Novi Sad, otvorili vi taj Erdut ili ne, vjerujte mi, ja ću proći. Milom ili silom. Hvala.“ Njegova poruka oduševila je hiljade ljudi i uspjela da ujedini region u vrijeme ozbiljnih političkih previranja izazvanih migrantskom krizom.

S obje strane već danima stižu oprečne političke izjave, ali i uvrede, granice su i dalje zatvorene, a u Hrvatsku se ne može ući automobilom sa srpskim registarskim tablicama.

Svadba 3. oktobra

Da bi dokazao da ljubav i bukvalno ruši sve granice, Miodragu nije bilo teško da otputuje po svoju mladu Šanelu Ljepić (25) u Novi Sad kako bi je doveo u Osijek.
– Teško je, trenutna situacija nas mnogo brine. Rijetko smo se viđali, a sad su još i granice zatvorili, kao da ne živimo u Evropi. Svadba je zakazana za treći oktobar u Vukovaru i dolazi preko 200 svatova samo iz Srbije. Ili će doći kroz Bosnu ili kroz kukuruze, trećeg nema, ali svadbu ne odlažemo! – odlučan je Novaković, koji trenutno privodi kraju magistarske studije elektrotehnike.

Njegova i Šanelina ljubav datira još iz prvog razreda osnovne škole u Osijeku u koji su išli zajedno, ali se onda buduća gospođa Novaković sa porodicom odselila u Novi Sad.

Međutim, Miodrag je nikada nije zaboravio.

Odmah rekla „da“

– Čekao sam je i tražio dugo, a onda sam je 2009. godine našao na Fejsbuku i od tada se ne razdvajamo. Znao sam odmah da je ona ta, da sa njom želim da provedem ostatak života – navodi Novaković, dok Šanela dodaje:
– Iznenadila sam se kad me je zaprosio, ali sam odmah rekla „da“, bez razmišljanja! Zato se i dalje nadam da će se stanje normalizovati. Ako treba, spremna sam i da preplivam Dunav! – kroz smijeh kaže Ljepićeva.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com