Home / NOVOSTI / Hronika / Beč: Uhapšeno 18 članova srpsko-crnogorske narko bande

Beč: Uhapšeno 18 članova srpsko-crnogorske narko bande

Austrijska policija, u saradnji sa kolegama iz Srbije i Crne Gore, razbila je međunarodnu narko-bandu uhapsivši 18 njenih članova.

Nakon višemjesečne intenzivne istrage, Kriminalistička služba Beča zabilježila je ogroman uspjeh u borbi protiv narko-kriminala, pa je zaplijenjeno 3,9 kilograma heroina, 4,5 kilograma spida, 5.200 ekstazi tableta, 550 grama kokaina, 39 kilograma sredstava za obradu narkotika, kao i 60.000 eura u gotovini i tri pištolja.

Istraga je počela na jesen prošle godine, a u saradnji sa srpskim i crnogorskim kolegama austrijski kriminalisti uspjeli su da razotkriju članove bande, te je prvo hapšenje uslijedilo u novembru prošle godine, prenosi B92.

U Beču su hapšeni pretežno “vojnici”, koji su djelovali kao posrednici ili prodavci na ulici, odnosno za čuvanje i pakovanje narkotika.

Šefovi bande djelovali su iz Srbije i Crne Gore, ali je jedan od glavnih osumnjičenih, kako je danas saopštila policija, uhapšen u jednom stanu u Beču.

Ova banda, kako ističe policija, bila je profesionalno organizovana, a čim bi čuvari reda uhapsili jednog od članova, u roku od par dana bilo bi obučeno “novo osoblje”.

Kao skladišta za narkotike služilo je više stanova u Beču, prodaja se odvijala uvijek između 12 i 20 časova, a gram heorina prodavan je za 35 do 40 eura.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com