Zbog ubistva Živko Vasiljević i Aleksandar Glavašević dobili 14 godina zatvora! - Volim Podgoricu

Zbog ubistva Živko Vasiljević i Aleksandar Glavašević dobili 14 godina zatvora!

Živko Vasiljević i Aleksandar Glavašević osuđeni su na po 14 godina zatvora zbog ubistva Rusa – Sergeja Smirnova (47) u Budvi krajem juna 2013, odlučilo je danas krivično vijeće kojim je predsjedavala sudija Suzana Mugoša u Višem sudu u Podgorici.

Sud je u cjelosti prihvatio novu verziju optužnice koju zastupa Željko Tomković, zamjenik višeg državnog tužioca, da su okrivljeni Glavašević i Vasiljević kao saizvršioci počinili krivično djelo “razbojnička krađa” sa smrtnim ishodom.

“Provedenim dokazima utvrđene su činjenični i pravni navodi optužnice. Optuženi Glavašević i Vasiljević se spore da su pošli u apartman kod Smirnova, ali se brane da su ga, nakon što je došlo do tuče, ostavili živog u apartmanu. Optuženi Vasiljević ne spori da je uzeo telefon 250 eura, što je znao i Glavašević, koji je u odbrani naveo da nakon što mu je Vasiljević oduzeo stvari, da su izašli iz stana. Njihova odbrana da Smirnova nisu ubili je neosnovana i opovrgnuta provedenim materijalnim dokazima, prevashodno nalazom i mišljenjem vještaka medicinske struke, DNK-a vještačenjem i uviđajnom dokumentacijom. Imajući u vidu izjašnjenje vještaka prof. dr Miodraga Šoća, ne može se isključiti mogućnost da su dvije osobe učestvovale u samom činu davljenja. Njegov nalaz sud je u cjelosti prihvatio. Iz obdukcionog zapisnika i izjašnjenja vještaka na glavnom pretresu, nesporno je da je Smirnov zadobio najmanje tri udarca u glavu, te da je trag stezanja oko vrata posljedica nekog stezajućeg sredstva, i to do je sada pokojni, bio licem okrenut prema podu i istovremeno pritisnut u predjelu kičme”, rekla je sudija Mugoša u obrazloženju presude.

Dodala je da je kazna od po 14 godina zatvora, srazmjerna težini krivičnog djela.

Ranijom verzijom optužnice, oni su bili okrivljeni da su počinili “teško ubistvo”. Ranijom presudom, oni su za “teško ubistvo” bili osuđeni na po 17 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu odluku ukinuo i vratio predmet Višem sudu na ponovno suđenje.

U optužnici se navodi da su Vasiljević i Glavašević u noći između 29. i 30. juna 2013. godine, u budvanskoj vili “Riva” izudarali Sergeja Smirnova po glavi i tijelu, a zatim ga udavili. Nakon što su počinili ubistvo, prema navodima optužnice, mladići su iz stana Smirnova uzeli novčanik sa 250 eura i rublje, te mobilni telefon.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com