PODGORICA: Ukraden bakarni krov sa CNP-a - Volim Podgoricu

PODGORICA: Ukraden bakarni krov sa CNP-a

Nepoznati lopovi ukrali su dio bakarnog krova sa zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP).

Iz CNP-a je saopšteno “Vijestima” da su krađu prijavili policiji u subotu, kada su i primijetili  da su ostali bez dijela krova.

“Redovnim obilaskom krovnog prostora zgrade CNP od strane službe tehničkog održavanja… u susret predstojećih priprema za početak sezone ustanovljen je nestanak bakarne limene pokrivke. Istog dana podnešena je prijava Upravi policije, nakon čega je odmah izvršen uviđaj”, odgovoreno je “Vijestima”.

Za sada, međutim, nije poznato kako su lopovi uspjeli neprimjećeno da ukradu bakarne ploče sa zgrade u strogom centru Podgorice.  Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, u CNP-u sumnjaju da bi sa nesvakidašnjom krađom mogli da budu povezani i radnici obezbjeđenja, jer je ograničen broj ljudi imao pristup krovu.

Janko Ljumović  Pokrenuli disciplinski postupak: Ljumović 

Ljumović je saopštio da je pokrenut disciplinski postupak protiv radnika obezbjeđenja:  “Pomenuti prostor (krov) ima samo jedan izlaz… Za sve prostore pozorišta, Služba održavanja u okviru koje posebno se organizuje i portirska služba zadužena je za pristupe, kontrolu i održavanje objekta”, piše u odgovoru “Vijestima”.

Ukradeno 150 kvadratnih metara krova

Ljumović je pojasnio da je ukradeno između 15 i 20 odsto bakarne površine cijelog krova.

Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su odnijeli oko 150 kvadratnih metara bakarnih ploča, koje su ukupno teške nekoliko stotina kilograma.

Izvor “Vijesti” tvrdi da je ukradeno 700 kilograma bakra.

Cijena kilograma bakra na podgoričkim stovarištima kreće se od 3,5 do 3,7 eura, zavisno od kvaliteta, a “divlji” otkupljivači ga plaćaju i do četiri eura po kilogramu.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com