Konjević: Protesti dnevno državu koštaju 40 hiljada eura - Volim Podgoricu

Konjević: Protesti dnevno državu koštaju 40 hiljada eura

Na protestima Demokratskog fronta za očuvanje javnog reda i mira angažovano je skoro hiljadu policajaca, a dodatni troškovi, koji su im zakonom zagarantaovani, državu dnevno koštaju 40 hiljada eura, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On je na današnjoj konferenciji za novinare, organizovanoj povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova, naglasio da policija obezbjeđuje javni red i mir, ali bez snajperista, kako su to saopštili organizatori protesta.

“Angažovano je gotovo hiljadu službenika policije na obezbjeđenju višednevnog protestnog skupa. Prema prvim analizama MUP-a, za smještaj policajaca koji su na ispomoći, a nijesu iz Podgorice i za prekovremene sate i dnevnice, što im sljeduje zakonom, dnevni trošak MUP-a je oko 40 hiljada eura”, saopštio je Konjević.

Upitan da prokomentariše izjave čelnika DF-a, da se neće pomjeriti sa Bulevara Svetog Petra Cetinsjkog, iako im bude naređeno, Konjević je kazao da vjeruje da su sve partije usvojile domokratske standarde.

“Ne bi o tome govorio jer prosto ne mogu da pojmim da bi se neko ponašao na način koji je suprotan zakonu. Za ponašanje suprotno zakonu, postoje procedure”, poručio je Konjević.

Danas ranije je funkcioner DF-a Strahinja Bulajić saopštio da nastavljaju proteste bez ikakvih ograničenja i da su saopštili i predstavnicima MUP-a Uprave policije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com