(VIDEO)PRIČA DJEČAKA KOJI JE ODBIO DA SE PRIDRUŽI IS-U: Otkako su mi odsjekli nogu i ruku više mi se ne živi - Volim Podgoricu

(VIDEO)PRIČA DJEČAKA KOJI JE ODBIO DA SE PRIDRUŽI IS-U: Otkako su mi odsjekli nogu i ruku više mi se ne živi

Okupili su ljude, vezali mi nogu i ruku. Ruku su mi postavili na drveni blok i odsjekli je mesarskim nožem. Tada su mi odsjekli i nogu. Odsječene su, pa su ih postavili ispred mene da ih mogu vidjeti, ispričao je Omar.

Čak i djeca stara tek osam godina na meti su džihadista Islamske države, koji ih regrutuju kako bi se pridružili u njihovom brutalnom osvajanju teritorija i uspostavljanju kalifata.

Jedan od dječaka koji je proživio pakao, jer je odbio da se pridruži se ISIS-u, ispričao je svoju potresnu priču za Channel 4 News.

“Okupili su ljude, vezali mi nogu i ruku. Ruku su mi postavili na drveni blok i odsjekli je mesarskim nožem. Tada su mi odsjekli i nogu. Odsječene su, pa su ih postavili ispred mene da ih mogu vidjeti”, ispričao je Omar.

Ekstremitete mu je amputirao čovjek kojeg u ISIS-u nazivaju “Buldožer”.

Dječak je tada pobjegao iz Sirije, tek nekoliko dana nakon što su mu amputirane noga i ruka. Cijena koju je platio za svoju hrabrost velika je – siromaštvo, bol i progon.

“Kada izlazim iz kuće ne vraćam se dok ne padne noć zbog stepenica. Otkako su mi odsjekli nogu i ruku odustao sam od života. Ne mogu da hodam, ne mogu ništa da uhvatim…”

Omarovo javno kažnjavanja korišćeno je kao upozorenje svima kojima padne na pamet da se odupru ISIS-u.

“Doveli su djecu i tinejdžere i rekli su im da sam nevjernik i da će im odsjeći nogu i ruku. Rekli su da će svi koji im se budu suprotstavljali ostati bez ruke i noge.”

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com