PODGORICA: Komunalna inspekcija: Do 10 ukloniti šatore! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Komunalna inspekcija: Do 10 ukloniti šatore!

Komunalna inspekcija Glavnog grada naložila je Demokratskom frontu DF da danas do deset sati ukloni šatore sa Bulevara Svetog Petra Cetinskog ispred zgrade crnogorskog parlamenta.

Načelnik Komunalne policije Glavnog grada Goran Janković rekao je na konferenciji za novinare da rok za uklanjanje šatora i ostalog mobilijara sa Bulevara Svetog Petra Cetinskog ističe danas u deset.

Janković je objasnio da komunalna policija, prilikom uklanjanja šatora i mobilijara, u skladu sa Zakonom, može zatražiti i asistenciju policije.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović apelovao je na organizatore protesta, Demokratski front, da oslobode dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta, gdje su protesti počeli 27. septembra.

On ih je pozvao da se izmjeste na javne površine preko puta zgrade crnogorskog parlamenta.

Sa protesta Fronta, koji je sinoć održan u Podgorici poručeno je da će njegovo predsjedništvo i poslanici stati ispred policije, ukoliko im pokuša ukloniti šatore i binu sa bulevara ispred parlamenta.

Procedura uklanjanja

Danas u 10 časova ističe rok za uklanjanje objekata sa bulevara ispred Skupštine, nakon čega će Komunalna policija izaći na lice mjesta kako bi utvrdila da li su bina i šatori uklonjeni sa ulice. Ukoliko ne budu, Komunalna policija će protiv Demokratskog fronta pokrenuti izvršni postupka u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku.

U okviru izvršnog postupka biće donešeno krajnje rješenje o izvršenju u kojem se utvrđuje tačan termin uklanjanja objekata, o čemu će biti obaviješteni prekršioci zakona.

Za uklanjanje objekata tražiće se dodatna asistencija policije, a nadležni objašnjavaju da procedura može potrajati.

1 komentar

  1. Diktatorski rezim DPS broji svoje zadnje dane! Zasto silom tjerati ljude koji protestuju protiv katastrofalene situacije u drzavi!? Jesu li u Beogradu sklanjali protestante 5tog oktobra? Jesu li u Kijevu sa Majdana? Ili bilo gdje gdje su protesti odgovarali zapadnim silama? NE! A ovjde mogu da sklanjaju jer rezim Djukanovica jos uvjek ima podrsku NATO CIA MIA6 oligarhije… Ali i oni ce ga uskoro pustiti niz vodu, kao Mubaraka iz Egipta…. Kao isluzenu mustiklu… Narode izdrzi jos malo!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com