MEMORANDUM: Promocija i unapređenje dostojanstvenog rada u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

MEMORANDUM: Promocija i unapređenje dostojanstvenog rada u Crnoj Gori

Memorandum o razumijevanju o Programu dostojanstvenog rada za 2015-2017. godinu, potpisan je između Vlade Crne Gore, koju predstavlja Ministarstvo rada i socijalnog staranja, socijalnih partnera u Crnoj Gori, koje predstavljaju: Savez sindikata, Unija slobodnih sidikata i Unija poslodavaca, i Međunarodne organizacije rada MOR, koju predstavlja Međunarodna kancelarija rada.

Cilj Memoranduma je da Ministarstvo, socijalni partneri i MOR međusobno sarađuju, promovišu i unaprijede dostojanstveni rad u Crnoj Gori.

“Potpisnici ovog Memoranduma saglasili su se i formulisali prioritete Programa dostojanstvenog rada za period od 2015. do 2017. godine, koji se odnose na: jačanje socijalnog dijaloga, promovisanje zapošljavanja i povoljnih uslova za održiva preduzeća i formalizaciju neformalne ekonomije“, kazala je ministarka rada i socijlnog staranja Zorica Kovačević, govoreći na konfereniciji „Dostojanstven rad kao nacionalni cilj“, održanoj danas u Hotelu „Ramada“ u Podgorici.

Kovačević je dodala da će Međunarodna organizacija rada u okviru ovog Programa pomoći u prikupljanju sredstava, te da će obezbijediti tehničku saradnju za primjenu Programa, u skladu sa svojim pravilima  i procedurama, ali i raspoloživim sredstvima i uslovima koji će biti usaglašeni u pisanoj formi.

Ona je istakla da će MOR, Ministarstvo rada i socijalnog staranja i socijalni partneri nadgledati primjenu Programa povremeno i to putem Nadzornog odbora, kako bi procijenili ostvareni napredak u realizaciji Programa.

“Program dostojanstvenog rada za 2015-2017. godinu u skladu je sa ključnim prioritetima Vlade Crne Gore i Okvirom za razvojnu pomoć Ujedinjenih Nacija za 2012-2016. godinu i trebao bi da doprinese ostvarivanju njihovih ciljeva. Program dostojanstvenog rada takođe će značajno doprinijeti primjeni Ugovora o stabilizaciji i pridruživanju Crne Gore Evropskoj Uniji i dostizanju nacionalnih razvojnih ciljeva”, naglasila je Kovačević.

1 komentar

  1. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help stop content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com