URA: Objasnićemo zašto Cetinjani nemaju centa - Volim Podgoricu

URA: Objasnićemo zašto Cetinjani nemaju centa

Odbor Građanskog pokreta URA na Cetinju organizovaće u subotu 10. oktobra tačno u podne skup građana “Košutama i gorama” u hali nekadašnje fabrike obuće Košuta, sa ciljem ukazivanja građanima na finansijske malverzacije i sramotno osiromašenje radnika koje su dovele, kako ističu, do uništavanja cetinjske privrede.

“Od nekadašnjeg industrijskog centra sa jednom od najvećih stopa rasta i radničkom klasom koja je brojala preko 7.000 radnika, Cetinje je danas postalo grad mrtve privrede i prirode”, saopšteno je iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA, te naglašeno da će se oni truditi da zaštite prava opljačkanog stanovništva Prijestonice.

Oni su istakli da će njihov primarni zadatak biće otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje odliva stanovništva.

“Izabrano mjesto okupljanja, uništena i razrušena hala nekadašnjeg simbola blagostanja, jeste kontra vladajućim partijama, koje svoj politički marketing, sredstvima crnogorskih građana, svode na zakupljivanje skupih hotelskih sala. U ambijentu đe nema glamura i lažnog elitizma URA će se družiti sa ogoljenim proleterijatom i iznijeti građanima na viđelo istinu – zašto danas nemamo centa i kako smo opljačkani”, navodi se u saopštenju.

Ime projekta “Košutama i gorama”, kako su kazali, svoju simboliku crpi iz želje da podsjete Cetinjane na grad kakav su imali u prošlosti.

“Ovo “gorama” je aluzija na jedino što je preostalo narodu, ukoliko se ubrzo ne smijeni vlast, da se povuče u gore i potpuno otuđi od sistema koji je dobar samo za vladajuću klasu, ali i sjećanje na borbu protiv antifašizma, čije su tekovine svakim danom sve više ugrožene od strane predstavnika vlasti, pročetničkih djelova opozicije i crkvenih lica koja se miješaju u politiku”, dodaje se u saopštenju.

Iz cetinjskog odbora GP URA su pozvali sve bivše radnike cetinjske privrede, nezadovoljne građane i antisitemske borce da dođu u subotu i urade nešto zbog čega će biti ponosni kada ovoj i ovakvoj vlasti otekne posljednje zrno iz njihovog dvadesetpetogodišnjeg pješčanika.

“Zahvaljujemo se cetinjskoj komunalnoj službi, koja je nonšalatno dozvolila uništenje naših parkova puštanjem saobraćaja kroz iste, ali i na ažurnom uklanjanju naših postera, jer nam na taj način samo podiže rejting. URA je da se okupljamo! URA je drugovi. URA!”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com