LJEKARI JE OTPISALI, A SADA JE ZDRAVA! Dona Ares priča kako je pobijedila rak pluća - Volim Podgoricu

LJEKARI JE OTPISALI, A SADA JE ZDRAVA! Dona Ares priča kako je pobijedila rak pluća

Prije tačno godinu dana, bosanska pjevačica Dona Ares nakon gostovanja na “Grand televiziji” saznala je da boluje od raka, a prije dva dana stala je na istu scenu u znak pobjede nad tumorom koji joj je zahvatio pluća i limfne žlijezde.

– Za četiri nedjelje ću dobiti konačne rezultate, ali šta god pisalo na tom papiru, ja znam da sam se izliječila. Ovdje sam stajala prije godinu dana s rakom koji me je uništavao, a evo me sada živa i zdrava. Doktori ne mogu da vjeruju šta sam uspjela za tako kratko vrijeme, predviđali su mi još godinu dana terapija, a ja već mjesec ne idem na zračenja. Rak možda jeste neizlječiv, ali nije nepobjediv, ja sam tu da razbijem sve predrasude – srećna poput djeteta priča pjevačica i dodaje:

– Kosa mi ponovo raste i čim je izrasla centimetar, odmah sam je nadogradila. Volim dugu kosu i jako sam patila kada je poslije hemoterapija počela da opada – kaže Dona i prisjeća se najtežih momenata.

Suprug Džavid joj je velika podrška

– Pjevački život je takav da sam umor pripisivala stalnim nastupima, a onda mi je doktor saopštio da imam rak. Najgore je bilo to iščekivanje rezultata koliko je zahvatio, a onda je uslijedio još jedan šok – “metastaza limfnih žlijezda i pluća”, rekao je ljekar. Od krvne slike imala sam samo ram jer su mi svi parametri bili ispod dozvoljenih. Tada sam odlučila da se borim. Željom za životom, energijom i pozitvinim stavom uspjela sam u tome. Majku sam lagala da mi samo trenutno nije dobro i poslala je na put u Holandiju.

Poslije očeve smrti, prije deset godina, nisam još mogla i ovo da joj priredim. Suprug Džavid, sestra i tetka dale su mi snagu da istrajem. Brena mi je puno pomogla i sada znam na koga više neću potrošiti minut života, a kome ću uvijek biti na raspolaganju – ističe Aresova da je naučila pravu životnu lekciju.

Predosjetila sam svoju bolest

Donina najpoznatija pjesma kaže “Ja nisam ona što bi pala na koljena”, dok stihovi poslednjeg singla glase: “Ja sam žena što se kocka sa životom… jednom se živi… i slaba jača sam.” – Kao da sam predosjetila šta će biti – napisala sam pjesmu koju sam u potpunosti proživjela. Od sada ću paziti šta pišem i šta pjevam – kaže pjevačica koja tvrdi da su ona i Isidora Bjelica prave žene zmajice kada je borba s tumorom u pitanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com