Budućnost srušila Banvit! - Volim Podgoricu

Budućnost srušila Banvit!

Košarkaši Budućnosti odigrali su veoma dobro i pobijedili Banvit 83:70 u prvom kolu grupne faze Evrokupa.

Odlično je večeras funkcionisala igra “plavih”, nije bilo “kritične” treće četvrtine, koja je često znala da predstavlja problem Podgoričanima.

Osim startnih 13:5 za Banvit nakon kojih je Budućnost serijom 15:1 preokrenula na 20:14, praktično je cijela utakmica protekla u vođstvu naše ekipe i pokušajima favorizovanog turskog sastava da uhvati priključak.

Najveću prednost tokom prvog dijela Budućnost je stekla nakon pogotka Suada Šehovića (38:27), a upravo je na poluvremenu podgorički tim imao istu zalihu (40:29).

Početak nastavka najavio je moguće probleme, jer je Banvit zahvaljujući dobrom ofanzivnom skoku i nekim lakim poenima smanjio na 40:35.

Međutim, Budućnost je brzo odgovorila, Subotić koji je ušao umjesto Marića na poziciju centra stabilizovao je skok i brzo su Podgoričani opet imali dvocifrenu zalihu. Stariji Šehović pogodio je za 58:45, ali je pred posljednjih 10 minuta bilo 59:50.

Serijom 7:0 Banvit je uspio da smanji na 63:57. Međutim, položio je mlađi Šehović, a potom večeras veoma dobri Dragićević vratio dvocifreni plus.

Nakon trojke Subotića Budućnost je praktično prelomila utakmicu (73:59), a poslije četiri poena u nizu gostiju, Dragićević je novim pogotkom za tri potvrdio trijumf “plavih”.

U strijelce se večeras upisalo čak 10 igrača Budućnosti, a centralna figura bio je Tadija Dragićević sa 20 poena, četiri skoka i po dvije asistencije i ukradene lopte.

Kapiten Suad Šehović ubacio je 16 koševa, a dvocifren je bio i Bojan Subotić sa 11 poena.

Gostima ni 20 ofanzivnih skokova nije pomoglo, a u njihovim redovima istakli su se Džonson sa 15 i Fortson sa 11 koševa.

U drugom kolu za sedam dana Budućnost će u Solunu gostovati Arisu.

Prije tog susreta, “plavi” će u subotu od 21 sat u derbiju ABA lige dočekati Cedevitu.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com