Miloš Marović na liječenju u Beogradu, izdat nalog za njegovo hapšenje - Volim Podgoricu

Miloš Marović na liječenju u Beogradu, izdat nalog za njegovo hapšenje

U okviru istrage o prodaji zemljišta iznad Jaza jutros je po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapšen bivši direktor Zavoda za izgradnju Budva Stevan Dragović. Iz Tužilaštva je saopšteno da je izdat nalog i za hapšenje Miloša Marovića, sina direktora Političkog savjeta Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, i njegovog kuma Marka Vujovića. Prema nezvaničnim saznanjima CdM-a Miloš Marović se trenutno nalazi na liječenju u Beogradu.

Iz Specijalnog tužilaštva je medijima saopšteno da su u okviru istrage koju vode protiv bivšeg predsjednika Opštine Lazara Rađenovića i drugih zbog krivičnih djela – zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, koja su izvršena na organizovan način, izdali nalog Upravi policije da se uhapse tri osobe.

“Uhapšen je S.D. za kog se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja. Dvije osobe, za čije je hapšenje takođe izdat nalog, nijesu dostupne. Riječ je o M.M. i M.V. za koje se osnovano sumnja da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja”, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Dragović je priveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Podsjećamo, 13. avgusta podnijeto je 13 krivičnih prijava zbog zloupotrebe položaja u slučaju TQ Plaza i Jaz Tužilaštvo Budvane tereti da su postali članovi kriminalne grupe koja je djelovala duže vrijeme i da su kao kriminalna organizacija oštetili gradsku kasu za više od 10 miliona eura.

U okviru ove afere status svjedoka saradnika dobio je bivši predsjednik Opštine Budva Rajko Kuljača i bivši direktor AMD Budva Igor Trnski, a osumnjičeni su bivši predsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, vlasnik budvanske firme Megapromet Miodrag Mitrović, bivša direktorka budvanskg Katastra Mirjana Marović, te procjenitelji Marko Radunović, Milka Lazarević i Ljubiša Baćević.

Rađenoviću, Mitroviću, Marovićevoj, Radunoviću, Lazareviću i Baćeviću je sudija za istragu odredio pritvor do 30 dana.

Mediji su ranije objavili da je Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije izuzelo iz Automoto društva Budva dokumentaciju zbog sumnje da je nekoliko osoba zloupotrijebilo službeni položaj prilikom kupoprodaje državnog zemljišta u selu Prijevor iznad Jaza.

Plac u Prijevoru se nalazio iznad Jaza, a prodat je na licitaciji po niskoj cijeni. Zanemarena je preporuka državne vlasti da se ne prodaje neurbanizovano zemljište već da se investitor uputi na urbanizovane parcele sa preciznom namjenom što može na njoj da gradi.

NVO AMD Budva je 2008. godine kod opštine inicirala prodaju parcele u Prijevoru. Održana je, kako se sumnja, fingirana licitacija na kojoj su učestvovale tri firme čiji su predstavnici bili povezana lica, a pobijedila je nevladina organizacija AMD Budva, koja je ponudila desetak odsto veću cijenu od početne. Prethodno je opštinska komisija, na čijem je čelu bila Mirjana Marović, procijenila vrijednost kvadratnog metra na 45 eura. Kompletan posao je sklopljen za vrijeme predsjedničkog mandata Rajka Kuljače.

Pretpostavlja se da je AMD Budva uplatila samo garancije, a rokovi za uplaćivanje sredstava su produžavani dok nije pronađen drugi kupac Mega promet, čiji je vlasnik Miodrag Mitrović.

Nekoliko mjeseci kasnije, mještani u Prijevoru su tražili da im opština napravi put i obezbijedi parking. Zanimljivo, kvadratni metar zemlje je tada procijenjen na više do 150 eura.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com