I Ministarstvo osudilo uvrede demonstranata: Opasno tolerisanje ovakvog ponašanja - Volim Podgoricu

I Ministarstvo osudilo uvrede demonstranata: Opasno tolerisanje ovakvog ponašanja

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo je uvrede koje su tokom jučerašnjeg dana učesnici protesta uputili poslanicima ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

“Ovakvi primjeri neadekvatnog ponašanja neminovno narušavaju napore koje svi zajedno ulažemo da bi se građani osjećali ravnopravnim u našem društvu”, kazali su u ovom vladinom resoru.

Ministarstvo osuđuje svaki govor mržnje koji za cilj ima izazivanje negativnih posledica u vidu marginalizacije pojedinca ili grupe u zavisnosti od njegovog ličnog svojstva ili pripadnosti.

“Ne smijemo dozvoliti da sve što je učinjeno u oblasti jačanja tolerencije ostane dio jedne priče a ne stvarnost u kojoj živimo i koju unapređujemo u cilju uzajamnog poštovanja. Tolerisanje ovakvih oblika ponašanja, opasno je i predstavlja primjer nedemokratske prakse”, ističu u Ministarstvu.

Ministartsvo za ljudska i manjinska prava promoviše principe poštovanja ljudskih prava i sloboda svih građana Crne Gore i naglašava značaj antidiskriminacione politike.

“Unapređenje i zaštita, a najprije poštovanje osnovnih ljudskih prava i sloboda je test koji je svako od nas dužan da položi sa najvišom ocjenom. Poštujmo prava drugih ljudi kao što poštujemo svoja. Pozivamo sve građanee na veći stepen odgovornosti i poštovanje osnovnih ljudskih prava. Javna riječ treba da bude u funkciji zaštite ljudskih prava, a ne suprotno”, poručuju u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com