Home / NOVOSTI / Region / OSAM GODINA OD SMRTI: Bog je uzeo Tošeta da mu peva!

OSAM GODINA OD SMRTI: Bog je uzeo Tošeta da mu peva!

Tijana Dapčević se svakog dana seti svog prijatelja, koji je stradao u udesu u Hrvatskoj

Na današnji dan pre osam godina, u saobraćajnoj nesreći u blizini Nove Gradiške u Hrvatskoj, život je izgubio Todor Toše Proeski (26), jedan od najpopularnijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije.

Njegovi roditelji Dominik i Nikola Proeski, članovi porodice, prijatelji i fanovi, kao i svake godine, posetiće njegov grob u Kruševu, gde će biti održan pomen.

Mnogi na pomenu očekuju i njegovu nekadašnju devojku Adrijanu Budimir, koja se udala pre tri godine, kao i Tošetovu menadžerku Ljiljanu Petrović, koja je s njim bila u kolima kad je nastradao. Vozač džipa, pevačev prijatelj Georgi Georgijevski, odslužio je dve godine zatvora jer ga je sud proglasio krivim za izazivanje nesreće.

Toše je bio omiljen među kolegama. Jedna od onih koja je bila bliska s Proeskim je Tijana Dapčević.
– I dalje osećam njegovo prisustvo. On je uvek na mestima na kojima smo voleli da blejimo i sviramo. On je na Zemlju poslat da leči svojim glasom. Verovatno ga je bog uzeo sebi da mu peva. Sve dok ga pominjemo i pevamo njegove pesme, on će živeti – kaže Tijana.

Toše je rođen 25. januara 1981. u Prilepu. Kao pevač debitovao je na Melfestu 1997. Bio je makedonski predstavnik na Evrosongu. Vrhunac karijere dostigao je koncertom u Beogradskoj areni 14. februara 2007. Iza sebe je ostavio sedam albuma, od kojih je poslednji objavljen kobne 2007. godine.

Toni Cetinski
ON JE ANĐEO KOJI ŽIVI

Čovek kao Toše jednom se rađa. Bio je veliki čovek i profesionalac. Pamtim ga po dobru, a imao je sve osobine anđela. On i dalje živi. Nije znao za zlobu niti je želeo da prihvati činjenicu da postoje loši ljudi.

Goca Tržan
TUGA JE I DALJE VELIKA

Bila sam njegov najveći fan. Tuga za njim je i dalje velika. Bio je neponovljiv, jedinstven i nezamenljiv. Naš odnos je oduvek bio odnos mlađeg brata i starije sestre.

Željko Joksimović
NJEGOV GLAS SE ČUJE

Toše i dalje živi kroz svoje pesme. Njegov glas se i dalje čuje. Reč je o neverovatnom umetniku, velikom čoveku, koji nas je sve oduševljavao talentom, ali i odličnom energijom i plemenitom dušom. Velika je tragedija što je rano ugašen jedan mladi život.

Kaliopi Bukle
OKTOBAR VIŠE NIJE ISTI

Nijedan oktobar za mene više nije isti. Svaki je setan jer nas podseća na Tošetov odlazak. On živi kroz svoju muziku. Toše je bio i ostao naš anđeo.

(kurir.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com