POŠTENJAČINA: Radnik sa aerodroma našao i vratio 5.800 evra - Volim Podgoricu

POŠTENJAČINA: Radnik sa aerodroma našao i vratio 5.800 evra

Da još postoje časni i pošteni ljudi kojima finansijska korist nije iznad svega, pokazuje i slučaj radnika obezbjeđenja na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu Milana Grahovca (33), koji je našao i vratio torbu sa 5.800 evra jednom nepažljivom putniku!

Obezbjeđenje beogradskog aerodroma je u srijedu uveče, oko osam sati na Terminalu 2, primijetilo ručnu torbu bez nadzora i odmah ju je po standardnoj proceduri okarakterisalo kao moguću prijetnju.

– U koordinaciji sa svim službama, lice mjesta je obezbijeđeno, dovedeni su psi tragači i izvršena je provjera sumnjivog prtljaga. Kad smo pregledali tašnu, utvrdili smo da se u njoj nalazi novac vrijednosti 5.800 evra i lična dokumenta – priča Milan za Kurir. Ovaj savjestan mladić je odmah pozvao nepažljivog putnika srpske nacionalnosti, koji je nedugo prije toga sletio na aerodrom, kako bi mu vratio novac.

– Čovjek se obradovao kao malo dijete, rekao nam je da mu je ovo drugi rođendan. Kasnije smo saznali da je novac bio namijenjen za školovanje – priča Grahovac, koji već deset godina radi na aerodromu.

Prema njegovim riječima, zaboravni putnik im je kupio sokove i slatkiše kako bi se zahvalio, a Milan kaže da se nijednog trenutka nije premišljao da li da vrati pare.
– Poštenje je moja dužnost i kao čovjeka, i kao sportiste, i kao nekoga ko predstavlja „Nikolu Teslu“. Da sam uzeo pare, pojela bi me savjest, ne bih mogao više mirno da spavam – objašnjava svoju odluku Grahovac.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com