FOTO: Pomozimo samohranoj majci petoro maloljetne djece - Volim Podgoricu

FOTO: Pomozimo samohranoj majci petoro maloljetne djece

Nakon završene humanitarne akcije “Pružite nam ruku i pomozite”, volonteri Banke hrane Crne Gore su pakovali hranu i higijenska sredstva za najugroženije porodice koje su na spisku ove Fondacije već duži period. Među njima je i Mirjana Milačić, majka petoro maloljetne djece.

Zahvaljujući dogovoru između Opštine Podgorica i Komeserijata za izbjeglice ona je sa djecom smještena u takozvanom Bosanskom naselju. Njih šestoro živi u jednoj sobi, a kupatilo dijele sa komšijom.

Do prije dva mjeseca Mira je bila korisnik socijalne pomoci i dječijeg dodatka u iznosu od 178 eura.

“Korisnik je Narodne kuhinje, te tako ima jedan siguran obrok za sebe i djecu. Kada se uselila u ovaj stan zatekla je ogroman dug za struju. Sa distribucijom se dogovorila da otplaćuje dug na rate. Odmah je platila 160 eura i posljednji račun. Nakon toga je plaćala 20 eura fiksno”, kazali su u Banci hrane.

Međutim, kako su istakli u ovoj Fondaciji, prije dva mjeseca kada je došla u Poštu po socijalnu pomoć, saznala je da ima da podigne samo 57 eura.

“Začuđena ovom novinom otišla je u Centar za socijalni rad. Informisana je da joj je zbog neposjedovanja presude o starateljstvu i alimentaciji, koje vodi sa bivšim suprugom, ukinuta socijalna pomoć”, tvrde u ovoj Fondaciji.

Mira je prije četiri godine pokrenula spor sa bivšim suprugom oko starateljstva i alimentacije.

“Centar za socijalni rad je pozivao bivšeg supruga tri-četiri puta na razgovor na koji se on nije odazivao. Sudskih ročišta nije bilo do prije mjesec dana. Bivši suprug se nije pojavio, dok je sljedeće ročište zakazano za 24 novembar. A Miri je ukinuta socijalna pomoć“, ističu u Banci hrane.

U ovoj Fondaciji pitaju Centar za socijalni rad Podgorica i nadležno Ministarstvo, šta Mira može učinjeti kako bi povratila pravo na materijalano obezbjeđenje porodice u iznosu od 121 euro.

Zbog nedostatka novca Mira nije platila račun za struju, pa im je isključena.

U Banci hrane apeluju na sve ljude dobre volje da pomognu ovoj porodici.

“Najveća pomoć bi im bio šporet na drva i drva za ogrijev, kao i obuća za djevojčice ( brojevi su 33, 31, 29,26 i 23 ). Pidžame, veš, pape, zimske jakne, džemperi-sve to njima treba”, kazali su u Banci hrane.

Za one koji mogu novčano pomoći žiro račun je kod Societe generale bank, broj računa 550-0010300005697-61

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com