Krivokapić: SDP ostaje u Vladi dok ne stigne pozivnica za NATO

Predsjednik Skupštine Crne Gore i Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić rekao je da Socijaldemokratska partija neće izaći iz Vlade dok ne stigne poziv za članstvo u NATO iako ona sada, kako je naveo, djeluje kao tehnička vlada jer je koalicija suštinski ne funkcioniše.

“Crna Gora ima strateški cilj, koji se zove NATO integracije, ostalo je još samo manje od dva mjeseca do konačne odluke, i pred samim ciljem mislim da je važnije održati tehničku vladu gdje koalicija suštinski ne funkcioniše nego ulaziti u neizvjesnosti koje mogu da ometu taj put, do decembra mjeseca”, saopštio je Krivokapić novinarima nakon današnje sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Demokratski front je sinoć na protestima postavio ultimatum kojim traže formiranje prelazne vlade do subote ili da do tada koalicioni partneri DPS-a izađu iz izvršne vlasti.

Krivokapić je na to kazao da su politički stavovi DF-a njihovo pravo, “a naša je ustavna dužnost da kroz procedure parlamenta odgovaramo i na pitanje povjerenja Vladi.”

Predsjednik crnogorske Skupštine je rekao da sa premijerom Milom Đukanovićem nije razgovarao o protestima kao i da je sjednica parlamenta na kojoj će se razgovarati o protestima održati u srijedu.

Komentarišući saopštenje ruskog Ministarstva inostranih poslova kojim se izražava žaljenje zbog subotnjih dešavanja u Podgorici, Krivokapić je rekao da Rusija ima pravo na to kao što je Crna Gora imala pravo da joj uvede sankcije.

 

“Vi znate da je Crna Gora uvela sankcije Ruskoj Federaciji kao dio svoje zajedničke politike sa EU, dio toga je naravno i reakcija ruskog MIP-a, kao zemlja koja ima sankcije Crne Gore”, obrazložio je Krivokapić.

On je naglasio da stav ruskog MIP-a ne doživljava kao nešto što spada u izravnu nadležnost Ruske Federacije niti “kao nešto što doprinosi našim dobrim odnosima, ali kako je bilo naše pravo da uvedemo sankcije Rusiji tako je njihovo pravo da daju svoje ocjene na međunarodne događaje”.

Krivokapić je prokomentarisao da je posebno interesantno da događaji u jednoj maloj zemlji izaziva mišljenje tako velikog ministarstva.

Email

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close