Pejanović-Đurišić na sastanku o regionalnoj saradnji i prijetnjama bezbjednosti - Volim Podgoricu

Pejanović-Đurišić na sastanku o regionalnoj saradnji i prijetnjama bezbjednosti

Ministri odbrane zemalja Jugoistočne Evrope naredna dva dana razgovaraće u Dubrovniku o regionalnoj saradnji i aktuelnim izazovima i prijetnjama bezbjednosti, a sastanku će prisustvovati i crnogorska ministarka Milica Pejanović-Đurišić.

Sveobuhvatni regionalni sastanak ministara odbrane zemalja Jugoistočne Evrope obuhvata susrete ministara odbrane i zvaničnika za obrambenu politiku tri regionalne inicijative: Američko-jadranske povelje, Foruma ministara odbrane zemalja jugoistočne Europe i Političkih direktora za odbrambenu politiku zemalja zapadnog Balkana.

„Ministri i drugi visoki zvaničnici za odbrambenu politiku raspravljaće u okviru navedenih inicijativa o regionalnoj sigurnosnoj i odbrambenoj saradnji, kao i o aktuelnim izazovima i prijetnjama sigurnosti“, saopšteno je iz crnogorskog Ministarstva odbrane.

To je, kako je saopšteno, treći sveobuhvatni sastanak ministara odbrane. Prvi je održan u Sloveniji 2013. godine, a prošle godine domaćin je bila Crna Gora.

„Sveobuhvatni ministarstki sastanak postao je jedan od najvažnijih događaja odbrambene saradnje u regionu jugoistočne Evrope. Cilj sastanka je jačanje regionalne saradnje na polju odbrane u zajedničkim projektima na aktuelne teme iz oblasti sigurnosti“, saopšteno je iz Ministarstva.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com