NIKŠIĆ: Mališani učili o saobraćajnim pravilima - Volim Podgoricu

NIKŠIĆ: Mališani učili o saobraćajnim pravilima

Volonteri ALFA Centra su danas u nikšićkom vrtiću “Kosovka đevojka” održali saobraćajni čas, na kojem su najmlađe učili o saobraćajnim pravilima.

“Svjesni ozbiljnosti ove teme pokušali smo da kroz razgovor i zanimljiv audio i video materijal djecu upoznamo sa osnovnim saobraćajnim propisima i objasnimo im najvažnija pravila ponašanja u saobraćaju, koja moraju poznavati“, rekla je koordinator programa bezbjednosti saobraćaja Nada Radović.

Uočeno je da u ovom uzrastu postoji pogrešna predstava o potrebi poštovanja saobraćajnih propisa.

“Iskreni navodi djece da se sigurnosni pojas stavlja isključivo zbog policije i izbjegavanja plaćanja kazni, kao i da se 80 procenata njih vozi na mjestu suvozača na mjestu svojih roditelja, nesumnjivo nameće zaključak da se u porodicama mora početi sa pravilnom edukacijom i vaspitanjem kako bi se sačuvali životi svojih najmilijih”, ističe Radović.

Iz ALFA Centra takođe poručuju da na prvom mjestu vaspitači moraju imati korektivnu ulogu i ostvariti komunikaciju sa roditeljima, kako bi se stvorili osnovni uslovi i ambijent za potpuno razumjevanje potrebe poznavanja i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com