Đukanović: Odluka Ustavnog suda imperativ za Vladu - Volim Podgoricu

Đukanović: Odluka Ustavnog suda imperativ za Vladu

Odluka Ustavnog suda o neustavnosti Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, imperativ je za Vladu, saopštio je premijer Milo Đukanović i dodao da će se u narednom periodu vidjeti hoće li to pitanje biti drugačije regulisano.
On je kazao da je vidio pravna tumačenja koja govore da nije aktuelan povratak novca.

On je kazao da je odluka Ustavnog suda potvrda da ta institucija funkcioniše bez bilo kakvih pritisaka, kao i da to nije prva odluka Vlade koja je osporena na taj način.

“Vlada će bez ikakvog premišljanja, kada ta odluka postane operativna, povući iz pravnog saobraćaja akt koji je proizveo tu naknadu i pokušati da svoja akta i uredbe do kraja dosljedno usaglasi sa ustavnim sistemom države”, rekao je Đukanović novinarima nakon otvaranja konferencije Efikasnost pristupanja EU i unaprijeđenje regionalne konkurentnosti u hotelu Splendid u Budvi, prenosi Mina-business.

On je kazao da je vidio pravna tumačenja koja govore da nije aktuelan povratak novca.

“Aktuelno je da se ispusti ta odredba iz te uredbe i stvore uslovi da Vladin pravni akt bude u skladu sa pravnim sistemom. Da li ćemo to pitanje regulisati na neki drugi način, ostaje da vidimo u narednom periodu, jer nije Vlada nepromišljeno ušla u sve to”, saopštio je Đukanović.

On je dodao da nema sumnje da je odluka Ustavnog suda neprikosnoveno obavezujuća za Vladu.

Ustavni sud je prošle sedmice proglasio neustavnom dopunu Vladine Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, kojom je uvedena taksa od sedam centi po litru goriva, za autoput i reprezentativni sport.

Vlada je dopunu Uredbe donijela 16. aprila, koja je počela da važi 21. aprila. Grupa samostalnih poslanika i Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS su dva dana kasnije podnijeli predlog za ocjenu ustavnosti, a desetak dana kasnije i Socijalistička narodna partija SNP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com