GRAĐANSKA INICIJATIVA: Nismo DF, ali hoćemo na protest, svi u BIJELO - Volim Podgoricu

GRAĐANSKA INICIJATIVA: Nismo DF, ali hoćemo na protest, svi u BIJELO

Neformalna uduženja građana, koja odbijaju vezu sa sa organizatorom protesta, Demokratskim frontom, i drugim političkim partijama, a žele da kroz ulični protest izraze svoje nezadovoljstvo ekonomskom i političkom situacijom u Crnoj Gori, pokrenula su inicijativu na društvenim mrežama da svi oni koji u subotu iziđu na ulicu kao građani, nose – bijelu boju.

– Primjetili ste da je strategija rezima da medjunarodnoj zajednici i crnogorskoj javnosti proteste u subotu predstave kao drzavni udar, anti NATO, anti Evropske a sve uz podrsku Rusije i ekstremista iz Srbije. Vjerujem da velika vecina gradjana na protestima nije iz te price. Brojni su oni koji ne “padaju” na tu propagandu ali zbog opozicionog pedigrea i njihovih nacionalistickih izjava i postupaka ne podrzavaju iste. Organizatori protesta pokušavaju da povrate njihovo povjerenje ali zvuče neubjedljivo. Razumljivo je da ne žele da iznevjere svoje pristalice koje su od prvog dana sa njima, navodi se u FB statusu Miodraga Rašovića. Ovaj status je prenio i pozvao građane da dođu na proteste u bijelom i novinar Marko Milačić i drugi pripadnici Pokreta za neutralnost.

– Odjevni predmet bijele boje, inače svima dostupan: majica, kapa, šal, marama oko vrata ili ruke mogu postati simbol aktivnog građanina. Građanina koji nije obojen, ali jeste svoj. Kojeg ne intresuju partijske podjele. Kojega intresuje samo jedno: budućnost ove zemlje.  Možda san da Podgorica u subotu u 19h ima “bijeli trg” nije nestvaran i možda ima dovoljno onih koji ne dozvoljavaju da ih drugi farbaju!

Ja ću biti u bijeloj majici ili košulji: niko ne stoji iza nas, ovo nije obojena revolucija, niko nas ne farba, čistog smo obraza!, napisao je Milačić na svom FB profilu.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com