Manifestacija “Najbolje iz Crne Gore” okupiće za vikend 56 proizvođača - Volim Podgoricu

Manifestacija “Najbolje iz Crne Gore” okupiće za vikend 56 proizvođača

Drugi po redu sajam “Najbolje iz Crne Gore“ Agencija Advantage prirediće za vikend 24. i 25. oktobra u Delta City-u, a na njemu će se predstaviti 56 učesnika iz svih krajeva Crne Gore.

Proizvođači će na sajmu predstaviti sve ono što nude kako sjever i jug, tako i centralni dio naše zemlje. Na sajmu će biti predstavljeni med i proizvodi od meda, maslinovo ulje, mliječni proizvodi, proizvodi pravljeni od voća, vino, organski proizvodi Podgorice, razne vrste rakija, ljekovito bilje, žitarice…

“Iako mlada, manifestacija je na samom startu zabilježila veliki uspjeh i prošle godine okupila preko 30 crnogorskih proizvođača čije je proizvode probalo više od 20.000 posjetilaca. Da je manifestacija bila uspješna, a i najbolji dokaz da idemo pravim putem pokazuje skoro duplo više prijavljenih proizvođača ove godine”, kazala je Mirjana Dragaš, portparol manifestacije “Najbolje iz Crne Gore”.

Ističe da je cilj projekta upoznavanje građana sa prehrambenim proizvodima koje nude crnogorski proizvođači.

“Na taj način želimo da promovišemo male crnogorske proizvođače  iz svih krajeva Crne Gore koji su poznati po kvalitetu svojih proizvoda. Manifestacija “Najbolje iz Crne Gore“ jedinstvena je prilika za proizvođače koji trenutno nijesu u mogućnosti da predstave svoj proizvod na pravi način, da ga plasiraju široj publici i od njega naprave brend koji će biti poznat i van granica Crne Gore”, kazala je Dragaš.

Osim promocija potrošača, cilj projekta je i stvaranje svijesti i navike kod crnogorskih građana da kupuju domaće proizvode i na taj način doprinesu, ne samo zdravijem životu, već i razvoju crnogorske ekonomije.

“Posjetioci manifestacije će imati priliku da probaju proizvode koji budu izloženi, da se upoznaju sa proizvodnom tehnologijom i receptima za pripremu jela. Kao i prošle, i ove godine biće izabrani najbolji. Biće proglašeni najbolji proizvodi u sljedećim kategorijama: najbolji med, najbolje vino, najbolje maslinovo ulje, najbolji sir, najolji proizvod, najbolja prezentacija”, najavila je Dragaš.

Sajam će biti otvoren od 10 do 22 sata.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com