Andrija Mandić: Na sledećem skupu ćemo stvar dovesti do kraja! - Volim Podgoricu

Andrija Mandić: Na sledećem skupu ćemo stvar dovesti do kraja!

Demokratski front  nastaviće obilaske svih gradova, gdje će članstvu podnijeti izvještaj sa održanih protesta, i sa njima dogovoriti održavanje novog velikog skupa u Podgorici, najavio je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

„Obavještavamo javnost da ćemo narednih dana ponovo obići Crnu Goru, i da ćemo u opštinama podnijeti iscrpan izvještaj, informisati građane o zloupotrebama vlasti, upotrebi sile prema građanima, o kršenju Ustava i zakona“, rekao je on, prenosi MINA.

Mandić je na konferenciji za novinare saopštio da će građanima predočiti kako da „našu operaciju privedemo kraju“.

„Da se ispune ciljevi koje smo postavili, i na velikom skupu u Podgorici konačno dovedemo tu stvar do kraja. Imamo razrađen i konkretan plan koji će biti predstavljen građanima u gotovo svim opštinama“, najavio je on.

Na pitanje da li postoji plan do kada treba da bude održan taj novi veliki protest, Mandić je odgovorio da će tu odluku donijeti u direktnom razgovoru sa građanima.

Upitan da prokomentariše to što je Komunalna služba Glavnog grada procijenila da je tokom protesta napravljeno oko 150 hiljada eura štete i najavila da će račun ispostaviti Frontu, on je kazao da samo gruba procjena onog što je Komunalna uništila kao imovinu u vlasništvu građana koji su protestovali ispred Skupštine pokazuje da je šteta više od 200 hiljada eura.

„Počev od bine, šatora, i opreme koja se nalazila u šatorima. Tako da tom pričom oko štete koja je napravljena Opštini Podgorica pokušavaju da prikriju sramotu vezano za štetu koju su nanijeli građanima“, dodao je Mandić.

On je podsjetio da je policija podnijela tri krivične prijave protiv poslanika Slavena Radunovića, Milana Kneževića i njega, navodeći da su neki poslanici prošli torturu i da je to policija zabilježila službenim kamerama, ali da o tome, kako je rekao, nije učinila dostupnim nijedan video prikaz.

Mandić je ukazao da je na protestima povrijeđeno mnogo mirnih demonstranata i da je Crnom Gorom u jednom trenutku upravljala grupa brutalnih batinaša, i da će oni nekada odgovarati za to.

„Ovo nije opšta stvar, odgovornost je veoma konkretna i lična”, tvrdi on.

Mandić je poručio da vlast nije uspjela, ako joj je namjera bila da zaplaši poslanike DF-a.

„Nas niko ne može da zaplaši, mogu da nas ubiju. A ako pokušaju da nas ubiju neka ne misle da je sa tim završeno, jer je Crna Gora takva da u njoj stvari ne mogu da se rješavaju na taj način“, naveo je Mandić.

On je ocijenio da je pokušaj zaplašivanja proizveo kontraefekat i da će na novom skupu biti mnogo više ljudi nego prošlog puta.

Na pitanje smatra li da bi poslanicima Fronta mogao biti skinut imunitet, on je upitao da li nakon tvrdnji DF-a i namjere da se promijeni režim, bilo ko od njegovih poslanika misli o imunitetu.

“Ako je one noći bilo 30 hiljada građana , koji su sa nama bili bez imuniteta, zar mislite da bi se poslanici Fronta kpozivali na nekakav imunitet“, dodao je Mandić.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika Skupštine Rnaka Krivokapića da je poslanicima saopšteno da su spremni da ih puste da uđu na glavni ulaz u parlament, ali da je potrebno vremena, on je kazao da nije imao tu informaciju.

„Shvatio sam i razumio da nijesmo imali nikakvu ponudu osim da uđemo na sporedni ulaz, u trenutku kad naše pristalice stoje iza nas i čekamo da budemo ispoštovani kao ljudi, i uđu samo poslanici da ostvarimo dijalog na koji nas pozivaju danima“, dodao je Mandić.

On je zahvalio svima iz opozicije koji su im se pridružili i podržali ih, podsjećajući da su spremni zajedno da rade sa svima, ali da se DF odlučio za vaninstitucionalni način borbe. Mandić je dodao da opozicijom ne smatra Pozitivnu Crnu Goru, već je smatra dijelom režima.

Mandić je rekao da DF ima informacije, koje im uglavnom dolaze od pripadnika policije, koje govore da u pozadini izrežiranih sukoba policije i huligana svega stoje Veselin Veljović i Duško Marković.

U Frontu, kako je rekao, nemaju dilemu ko su bili ti huligani i o istinitosti njihovih sumnji najbolje govori to što policija nije uhapsila i identifikovala nijednu od tih osoba.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com