Balog: Mađarska će nastaviti da podržava Crnu Goru ka članstvu u NATO - Volim Podgoricu

Balog: Mađarska će nastaviti da podržava Crnu Goru ka članstvu u NATO

Crna Gora je spremna za članstvo u NATO, kao i za obaveze koje je očekuju u narednom periodu, kazao je direktor za bezbjednosnu politiku Ministarstva vanjskih poslova i trgovine Mađarske Ištvan Balog, naglašavajući da će Mađarska nastaviti da podržava Crnu Goru u težnjama ka članstvu u Alijansi.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivan Mašulović sastao se danas sa direktorom Balogom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Mašulović je istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Crne Gore i Mađarske i zahvalio se na kontinuiranoj podršci Mađarske evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore.

“Očekujemo da će Mađarska, kao kontakt zemlja Crne Gore za NATO, nastaviti da pruža podršku intenzivnom dijalogu između NATO-a i Crne Gore, kako bi se naša zemlja pozicionirala kao pouzdan partner i na pravi način odgovorila predstojećim obavezama, istakao je Mašulović.

On je informisao sagovornika o aktivnostima koje Crna Gora sprovodi u okviru intenziviranog i fokusiranog dijaloga sa NATO, izražavajući uvjerenje da će to biti prepoznato od strane partnera i da će Crna Gora dobiti poziv za članstvo u Alijansi na decembarskom ministarskom sastanku u Briselu.

“Crna Gora će nastaviti da bude posvećena saradnji sa regionalnim i međunarodnim partnerima, u cilju zajedničkog suočavanja sa bezbjednosnim izazovima koji prijete narušavanju stabilnosti i prosperitetu međunarodne zajednice”, kazao je Mašulović.

Direktor Balog je istakao vidljiv napredak Crne Gore na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama, te je pozitivno ocijenio napore koje ona ulaže u reformu sistema odbrane i istakao značaj doprinosa Crne Gore globalnom miru i stabilnosti.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Mađarske u Podgorici Kristijan Poša, kao i predstavnici ambasade i Ministarstva vanjskih poslova Mađarske.

1 komentar

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything in this way prior to. So nice to get somebody with original thoughts on this subject. realy we appreciate you beginning this up. this web site is something that is required on the web, a person after some originality. valuable work for bringing new stuff on the web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com