Slaven Radunović: Kako je vrijeme prolazilo masa postajala sve nervoznija - Volim Podgoricu

Slaven Radunović: Kako je vrijeme prolazilo masa postajala sve nervoznija

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović, kojeg Tužilaštvo sumnjiči za krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog poretka, u svom postu na Facebooku dao je viđenje dešavanja u Podgorici ispred Skupštine prije napada demonstranata na policiju.

„Kako je vrijeme prolazilo, masa je postajala sve nervoznija i situacija je djelovala kao da će izmaći kontroli. Pored ubačenih provokatora, o čijem djelovanju svjedoči sve veći broj dokaza, a kojima je osnovni zadatak bio da izazovu incident, takođe je i veliki broj naših iskrenih pristalica doprinosio podizanju tenzija zbog nestrpljivosti da se saga duga 27 godina što prije završi“, napisao je Radunović, prenosi Pobjeda.

Prema njegovim riječima, blago smirivanje mase, koje je uslijedilo nakon prvog obraćanja, trajalo je kratko.

„Kako i dalje nije bilo vijesti od predsjednika Skupštine, koji je bio dužan da omogući poslanicima ulazak u zgradu, situacija se iz minuta u minut pogoršavala. Opasnost se osjećala u vazduhu. Prolazeći kroz narod, vidio sam da jedan broj učesnika skupa stavlja kapuljače ili marame, dok su nekolicina drugih vrlo grubo sa mnom raspravljali o potrebi preduzimanja „radikalnijih“ mjera. Uzimajući u obzir i informacije tada dobijene od rukovodilaca redarske službe o prisustvu njima više sumnjivih lica, procijenio sam da svakog trenutka može doći do incidenta i odlučio da pokušam da „kupim“ još deset-petnaest minuta, šaljući jasnu političku poruku Krivokapiću, kao iskusnom političaru, da mora hitno da reaguje. On je, očigledno, moju poruku pravilno dešifrovao, jer se kako sam obaviješten naknadno pojavio policijski snimak u kojem Rečević saopštava da Krivokapić dolazi, ali tada, nažalost, incidenti već počinju, tako da niko od funkcionera DF-a to nije ni čuo“, napisao je Radunović.

Predsjednik Upravnog odbora Instituta Alternativa nazvao je poraznim stav Radunovića.

„Slavene, porazno je da ti lično ne osjećaš ni zrnce odgovornosti za sve one „ratničk“ izjave koje su govornici izrekli od 19.00 do tvoje izjave kako za deset minuta nećete moći da kontrolišete masu. Te izjave nijesu dali ni ubačeni huligani ni policajci. Još gore, ako je kako kaže jedan od tvojih kolega iz DF u javnoj izjavi datoj juče „sve što ste rekli bio dio preciznog dogovora sa Predsjedništva DF“, napisao je Muk.

 

2 komentara

  1. Read the full written content. There is certainly several definitely helpful details here. thankyou. “Much speech is one thing, well-timed speech is another.” by Sophocles..

  2. Finding this site made all the work I did to find it look like nothing. The reason being that this is such an informative post. I wanted to thank you for this detailed analysis of the subject. I definitely savored every little bit of it and I submitted your site to some of the biggest social networks so others can find your blog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com