Marfi sa Krivokapićem: Podrška Bijele kuće članstvu Crne Gore u NATO - Volim Podgoricu

Marfi sa Krivokapićem: Podrška Bijele kuće članstvu Crne Gore u NATO

Crna Gora ima punu podršku Bijele kuće da postane član NATO-a, ali mora nastaviti još intenzivnije i odlučnije sa reformskim procesima koje je započela, kazao je senator Kristofer Marfi u Vašingtonu, nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

Marfi, koji je i predsjednik Podkomiteta za Evropu u američkom Senatu, uvjeren je da će Crna Gora u decembru dobiti poziv za članatvo u NATO.

“Sagovornici su ocijenili da su odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država  prijateljski i uspješni, posebno na polju atlantskih integracija”, saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Povodom aktuelne situacije u Crnoj Gori, Marfi je saopštio da se dijalog mora voditi unutar Skupštine Crne Gore, te istakao očekivanje da će Crna Gora kao sljedeća članica NATO-a, imati kapaciteta da sprovede fer i slobodne izbore.

“Veoma sam se radovao vijestima koje su došle iz Bijele kuće kojima je podržano članstvo Crne Gore u NATO, na šta sam pozivao već dvije godine, i zaista me raduje da vas vidim na ciljnoj liniji. Ja ću nastaviti da razgovaram sa svojim prijateljima u Evropi u narednim mjesecima, kako bih se uvijerio da su entuzijastični kao i Sjedinjene Američke Države povodom ulaska Crne Gore u NATO. Ali ovo je zaista rezultat pośeta kao što je ova, koje su izgradile prijateljstvo između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih država”, kazao je senator Marfi.

Krivokapić je uz niz bilateralnih sastanka koje je održao juče u State Departmentu, sa senatorima i kongresmenima, učestvovao i na Parlamentarnom obavještajno-bezbjednosnom Forumu.

Predsjednik Skupštine je juče iz Vašingtona, još jednom iskoristio priliku da pozove sve političke subjekte na dijalog u okviru parlamenta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com