Vlada izdala garancije za Cetinje, Bijelo Polje i Kolašin u iznosu od 21,64 miliona eura - Volim Podgoricu

Vlada izdala garancije za Cetinje, Bijelo Polje i Kolašin u iznosu od 21,64 miliona eura

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila prijedloge za izdavanje državnih garancija na kreditna zaduženja Cetinja, Bijelog Polja i Kolašina u iznosu od 21,64 miliona eura, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Pojašnjenio je da je Vlada prihvatila prijedloge za izdavanje ovih garancija u cilju prevazilaženja finansijskih teškoća i finansijske konsolidacije jedinica lokalnih samouprava.

„U skladu sa Zakonom o izmjeni i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, garancije su izdate na kreditne aranžmane prijestonice Cetinje  u iznosu od sedam miliona eura, opštine Bijelo Polje od 8,94 miliona eura i opštine Kolašin od 5,7 miliona eura“, naglašeno je u Vladi.

Kako se dodaje na osnovu prethodnih ugovora sa Vladom o regulisanju međusobnih odnosa po osnovu kreditnog zaduženja i realizaciji sanacionih planova, ove lokalne samouprave iskoristile su mogućnost da, uz državnu garanciju, dobiju povoljne uslove  zaduženja, što će im, kako se ističe, omogućiti izmirenje obaveza i neizmirenih dugova, refinansiranje postojećih kreditnih obaveza i racionalizaciju uprave.

Precizirano je da su opštine Cetinje, Bijelo Polje i Kolašin obavezne da Ministarstvu finansija dostavljaju sva obavještenja u vezi sa otplatom kredita, kao i o izvršenim uplatama.

Osim toga Vlada je Uu okviru kadrovskih pitanja, donijela rješenja o postavljenju dr Dragutina Papovića za generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava,  Mihaila Volkova za generalnog direktora Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane i Dragana Pejanovića za sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za upravne unutrašnje poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Vlada je odredila Sandru Bugarin“, zaključuje se u saopštenju Vlade.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com