Komisija za sprečavanje sukoba interesa: Funkcioneri Šabović, Kujović, Šćekić i Darmanović dostavili nepotpune podatke - Volim Podgoricu

Komisija za sprečavanje sukoba interesa: Funkcioneri Šabović, Kujović, Šćekić i Darmanović dostavili nepotpune podatke

Javni funkcioneri Džavid Šabović, Abaz Kujović, Dragoslav Šćekić i Srđan Darmanović dostavili su Komisiji za sprečavanje sukoba interesa Izvještaj o prihodima sa nepotpunim ili netačnim podacima, pišu Dnevne novine.

Džavid Šabović, funkcioner SDP, preskočio je da prijavi Komisiji plac površine 1.688 m2 kao i 10.000 akcija u Eurofondu. U Komisiji navode da je Šabović prekršio član 19 stav 2, a u vezi sa članom 20 Zakona o sprečavanju sukoba interesa na način što je Komisiji dostavio izvještaj o prihodima i imovini za 2014. godinu sa nepotpunim podacima.

Komisija za konflikt interesa

Komisija je utvrdila i da je potpredsjednik opštine Bijelo Polje Abaz Kujović prekršio isti zakon time što Komisiji nije dostavio Izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od nastanka promjene imovine u slučaju uvećanja imovine preko 5.000 eura člana zajedničkog domaćinstva.

“Ovo se odnosi na pravo svojine nad nepokretnim stvarima i to na stambeni prostor površine 36 m2, a koji je kod Uprave za nekretnine Crne Gore uknjižen na ime njegove supruge”, navodi se u obrazloženju Komisije.

Kujović je kao javni funkcioner u Izvještaju o prihodima i imovini za 2014. godinu od 1. aprila 2015. prijavio da njegova supruga Vesna Spahić posjeduje nepokretnost u Podgorici od 36m2, a koju nije prijavljivao u prethodnom izvještaju o prihodima i imovini.

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić je izostavio da u svoj imovinski karton unese i podatke koji se odnose na posjedovanje automobila “fiat punto 1.1” iz 1995. godine i putničko vozilo BMW 316, proizvedeno 1989. godine, koja su kod Ministarstva unutrašnjih poslova registrovana na njegovo ime.

Šćekić je nakon obavještenja Komisije, naveo da pomenuta vozila nisu u njegovom vlasništvu jer su kako je kazao prodata prije desetak godina, navode Dnevne novine.

“Takođe je naveo da je nesporno da se kod MUP-a vozila i dalje nalaze u evidenciji pod njegovim imenom jer nisu prevedena na lica kojima ih je prodao. Cijena vozila ne prelazi 5.000 eura pa su ispunjeni uslovi iz Zakona o sprečavanju sukoba interesa zbog čega ne postoji obaveza da ista budu obuhvaćena njegovim izvještajem o prihodima i imovini za 2014. godinu”, objasnio je Šćekić u obrazloženju.

Ista situacija sa različitom markom automobila utvrđena je i kod ambasadora Crne Gore u SAD Srđana Darmanovića. Naime, Komisija je utvrdila da Darmanović u svom Izvještaju o prihodima nije prijavio automobil marke “audi a6” koji je kod MUP-a re gistrovan na njegovo ime, kao ni automobil “peugeot 206” registrovan na ime njegove supruge Anete Spajić.

Nakon što ga je Komsija obavijestila da je ovim činom prekršio Zakon, Darmanović je u obrazloženju istakao da su oba automobila otuđena od njegove supruge i da nisu više njihovo vlasništvo.

“Takođe je naveo da on i njegova supruga nisu učestvovali u daljoj registraciji istih niti znaju zašto ih raniji vlasnici nisu preveli na svoja imena”, ističe se u dokumentima koje je objavila Komisija.

(Dnevne novine)

1 komentar

  1. I am frequently to blogging i actually appreciate your articles. This article has truly peaks my interest. I am going to bookmark your web blog and keep checking for first time information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com