UMRO NA LICU MJESTA: Mladića spržila struja na železničkoj stanici - Volim Podgoricu

UMRO NA LICU MJESTA: Mladića spržila struja na železničkoj stanici

BEOGRAD – Jovan Svorcan (19) poginuo je kada ga je pretprošle noći udarila struja na jednom od vagona parkiranih na Železničkoj stanici u Beogradu. Njegov prijatelj Bogdan Radičević (19) u nesreći je teško povrijeđen.
– Nesreća se dogodila na parkiranom vagonu teretnog voza koji se nalazi u udaljenom delu Glavne železničke stanice, oko pola sata posle ponoći. Pretpostavlja se da se Svorcan popeo na vagon dok ga je Radičević pridržavao. Odjednom je došlo do strujnog udara koji je Svorcana usmrtio na mjestu, dok je Radičević s teškim opekotinama prebačen u Urgentni centar,  kaže za Kurir izvor iz istrage.

Zabačen dio

Prema njegovim riječima, scena je bila jeziva.
– Nastradali mladić ostao je bukvalno spržen na krovu teretnog vagona. Radnici su obavestili dežurne službe, koje su veoma brzo došle na stanicu, ali nesrećnom Svorcanu nije bilo pomoći, kaže naš izvor i dodaje da je teretni vagon najverovatnije trebalo da putuje u Rijeku.

Kako su saopštili iz Hitne pomoći, na mesto nesreće poslate su dvije ekipe.
– Vatrogasci koji su otišli na železničku stanicu zatražili su da se pre intervencije isključi struja duž cijele pruge, rekla je doktorka Nada Macura iz Hitne pomoći.

Radnici železnice koje smo juče zatekli na stanici nisu mogli da objasne kako se nesreća dogodila.
– Kolege koje su radile tokom noći ispričale su nam da su neki mladići povrijeđeni. Rekli su da je bilo mnogo policije i ljekara. To je veoma zabačen deo, a strujna mreža baš tu prolazi. Nikako nam nije jasno zašto su pokušali da se popnu na te vagone, kažu zaposleni.

Porodica nastradalog mladića juče nije imala snage da razgovara s novinarima.
– Ne možemo da pričamo o tome, imajte razumijevanja, kratko nam je rečeno ispred ulaznih vrata stana unesrećene porodice.

Živio u Zemunu

Komšije u zgradi u kojoj je Jovan živio ne mogu da povjeruju u nesreću koja je snašla porodicu Svorcan.
– Jovan je zaista bio divan dječko, lepo vaspitan. Nedavno je upisao fakultet, redovno smo ga sretali. Uvijek je bio spreman svakome da pomogne, nikad nikakvih problema nije bilo s njim, kažu komšije Svorcanovih.

Oni dodaju da je nesrećni mladić u Zemunu živeo s roditeljima i mlađom sestrom.

(kurir.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com