Lješković nije saopštio imena SAJ-ovaca koji su pretukli Martinovića - Volim Podgoricu

Lješković nije saopštio imena SAJ-ovaca koji su pretukli Martinovića

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici danas je u svojstvu svjedoka saslušan komandant Specijalne antiterorističke jedinice Radosav Lješković povodom prebijanja Milorada Mija Martinovića tokom protestnog skupa Demokratskog fronta, 24. oktobra u glavnom gradu.

Lješković je u Tužilaštvu saslušavan nešto više od sat vremena. On nakon saslušanja novinarima nije davao izjave.

Radosav Lješković Foto Vedran Ilić/Cdm
Radosav Lješković Foto Vedran Ilić/Cdm

Advokat Martinovića, Velibor Marković, koji je prisustvovao saslušanju komandanta SAJ-a, novinarima je saopštio da je Lješković tužiocu kazao da su njegovog branjenika pretukli pripadnici SAJ-a, ali njihov identitet nije saopštio.

“Navodno Lješković nije prisustvovao prebijanju mada je bio negdje u blizini mjesta događaja, iako mislim da Lješković neće da saopšti sva saznanja koja ima. Da li će zbog toga snositi neke posljedice, nije na meni da razmišljam“, kazao je Marković.

Prema njegovim riječima svjedok Lješković je nesumnjivo naveo da su pripadnici njegove jedinice prebili Martinovića ali da ne zna ko su i da ne može da pokaže prstom ni na koga pojedinačno.

“Svjedok je Tužilaštvu rekao ime osobe koja je vozila sanitetsko vozilo u pratnji SAJ-a, ali ne i ko je upravljao hamerom, a komandant Specijalne jedinice rekao je i kako ne zna koje su to još dvije osobe bile u vozilu uz obrazloženje da su bili pod punom opremom”, kazao je Marković.

On je dodao da Lješković Tužilaštvu u toku sjutrašnjeg dana treba da dostavi spisak svih angažovanih SAJ-ovaca, koji su 24. oktobra bili na radnom zadatku.

Ovim povodom Vrhovno državno tužilaštvo je zatražilo izvještaj i od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Jovice Rečevića. Povod za hitno saslušanje komandanta SAJ-a je ignorisanje zahtjeva Tužilaštva za dostavljanjem spiska policajaca koji su napali Martinovića.

Kako su kazali iz Vrhovnog tužilaštva, zahtjevom je traženo da se dostavi pisani izvještaj o upotrebi sile, te da se identifikuju policajci koji su nanijeli povrede Martinoviću i oštetili njegov automobil.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva podsjećaju da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet povodom povređivanja Martinovića.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com