RTCG da plati milion eura duga Radio difuznom centru - Volim Podgoricu

RTCG da plati milion eura duga Radio difuznom centru

Radio-televizija Crne Gore RTCG pravosnažnom presudom moraće da isplati dug iz 2011. godine od skoro milion eura Radio-difuznom centru RDC.

Kako je Dnevnim novinama potvrdio pravni zastupnik RDC-a advokat Slobodan Smolović, Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu presudu Privrednog suda kojom je RTCG naloženo da na ime naknade korišćenja prenosa i emitovanja radio-difuznog signala za 2011. godinu plati dug u iznosu od 900.000 eura sa zateznom kamatom RDC-u.

RDC je prije tri godine podnio tužbu protiv Javnog servisa tražeći da im se isplati suma od 900.000 eura na osnovu pruženih usluga. U pitanju je iznos koji je Vlada Crne Gore proslijedila Javnom servisu radi ispunjenja obaveza prema RDC-u za pružene usluge emitovanja programa.

Kako se navodi u presudi Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno utvrdio da je Radio-difuzni centar kao pravno lice za prenos i emitovanje radio-difuznih signala osnovano u skladu sa Zakonom i da je tokom cijele 2011. godine, prenosio i emitovao program RTCG-a na dva radijska i dva televizijska programa, preko svojih zemaljskih sistema.

“Takođe je utvrđeno da je tuženom Zakonom o budžetu za 2011. godinu i predviđeno da se iznos od 900.000 eura koji je isplaćen tuženom sa preciznom namjerom iskoristi za pokrivanje troškova RDCu za prenos i emitovanje Javnog servisa. Kako / je Vlada Crne Gore iz1 Smolović dvojila sredstva iz budžeta za RTCG da isplati navedeni iznos na ime troškova koje je RDC imao to je pravilan zaključak prvostepenog suda da je predmetna obaveza trebalo da bude isplaćena u 2011. godini”, ističe se u presudi Apelacionog suda.

Ovaj sud je ujedno odbio žalbu RTCG u kojoj je istaknuto da su navedena sredstva koja su dobili od Vlade Crne Gore mogli koristiti isključivo za obavljanje svoje djelatnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com