Prvi Erasmus+ Forum za mlade zapadnog Balkana 17. i 18. novembra - Volim Podgoricu

Prvi Erasmus+ Forum za mlade zapadnog Balkana 17. i 18. novembra

Asocijacija za demokratski prosperitet – ZID i SALTO resursni Centar iz Ljubljane, uz podršku Uprave za mlade i sport Crne Gore, organizuju prvi Erasmus+ Forum za mlade zapadnog Balkana.

Forum će biti održan od 17. do 18. novembra u Podgorici.

„Na forumu će prisustvovati predstavnici različitih institucija na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, kao i predstavnici EU komisije i izvršne agencije iz Brisela koji će prezentovati Erasmus + mladi u akciji učesnicima, a fokus će biti na dio programa koji je dostupan crnogorskoj omladini koja će saznati kako može da iskoristi benefite ovoga programa“, saopšteno je iz ZID-a.

Forum će okupiti više od 60 učesnika, predstavnika relevantnih evropskih, regionalnih i nacionalnih institucija i organizacija civilnog društva kako bi naučili više o Erasmus +: Youth in Action, razmjenili informacije i iskustva, radili na razvoju preporuka za povećanje korištenja i relevantnosti programa u regiji zapadnog Balkana.

“Aplikacioni proces za organizacije iz Crne Gore i regiona je završen i proces selekcije je u toku. Biće izabrano 30  učesnika  kojima će biti poslata agenda i mjesto održavanja foruma“, piše u saopštenju.

Dodaje se da, nakon gotovo dvije godine Erasmus + programa, ovaj forum nudi priliku da se informišete o dosadašnjim rezultatima programa, ali i da saznate više o mogućnostima koje program nudi, kao i sinergije programa sa postojećim inicijativama kao što je Berlinski proces.

1 komentar

  1. After research a couple of of the weblog posts in your website now, and I truly like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will probably be checking back soon. Pls check out my website online as effectively and let me know what you think.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com