Prezentacija aktivnosti Foruma slovenskih kultura na Cetinju - Volim Podgoricu

Prezentacija aktivnosti Foruma slovenskih kultura na Cetinju

Ministarstvo kulture organizovaće u srijedu, 11. novembra, u 13 sati, prezentaciju aktivnosti međunarodne organizacije Forum slovenskih kultura.

U Ministarstvu kulture, na Cetinju će, o najvažnijim projektima, planiranim aktivnostima i načinima aktivnijeg učešća crnogorskih institucija u radu Foruma govoriti Andreja Rihter, izvrsna direktorica FSK i predstavnici crnogorskih institucija koje su u prethodnom periodu ostvarile uspješnu saradnju sa ovom međunarodnom organizacijom: Pavle Pejović, direktor Narodnog muzeja Crne Gore, prošlogodišnjeg laureata Nagrade Živa za najbolje primjere muzejske djelatnosti u slovenskim zemljama, Biljana Brajović, direktorica  Muzeja i galerija Budve i crnogorska predstavnica u žiriju za Nagradu Živa, i Stevan Radunović, direktor Drzavnog arhiva Crne Gore.

Forum slovenskih kultura je međunarodna organizacija osnovana 2004. godine, s ciljem očuvanja i razvoja kulturnih vrijednosti, tradicija i kulturnih sadržaja na prostoru zemalja u kojima se govori slovenskim jezicima. Danas Forum okuplja deset država članica: Bugarska, Bosna i Hercegovina, Bjelorusija, Hrvatska, Makedonija, Rusija, Slovenija, Srbija, Ukrajina i Crna Gora, i tri zemlje posmatrača: Češka, Poljska i Slovačka. Forum promoviše saradnju između zemalja clanica, u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, podstiče, stvara prilike za kulturnu razmjenu, organizuje susrete i definiše zajedničke projekte. Sjedište Foruma je u Sloveniji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com