Đurđević: BDZ ne zagovara rušenje, već jačanje crnogorskih institucija - Volim Podgoricu

Đurđević: BDZ ne zagovara rušenje, već jačanje crnogorskih institucija

Nikad i nigdje nijesmo zagovarali rušenje bilo koje institucije države Crne Gore, već se aktivno borimo za njihovo jačanje i funkcionisanje, vladavinu prava i ekonomski boljitak svih građana. Zalažemo se za dijalog i dogovor, moguće pomirenje tri naroda; Bošnjaka, Srba i Crnogoraca – i to je naš put, kazao je predsjednik Opštinskog odbora BDZ Pljevlja Mesko Đurđević u obraćanju glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice u tom gradu Samiru ef. Kadribašiću.

Đurđević je pozvao Kadribašića da prestane da urušava instituciju glavnog imama u tom gradu.

“Kao prvo, efendija Kadribašiću, BDZ nije skup beduina, ISIL ovaca, “vehabija“ ili čega već, koji su došli ko zna od kuda, već zajednica slobodnih, istinoljubivih i dobronamjernih Bošnjaka koji su rođeni ovdje, žive ovdje i imaju namjeru ostati ovdje. U Sandžaku, u Crnoj Gori“, istakao je Đurđević u svom reagovanju.

Đurđević je poručio da cilj BDZ-a nije destrukcija bilo čega ili bilo koga, već prosperitet svih građana Crne Gore sa akcentom na Bošnjake jer su oni, kako navodi, najugroženiji narod u Crnoj Gori. Poručio je da BDZ nikada neće prihvatiti inferiornost i potlačenost Bošnjaka ni prema kome. To je razlog zbog koga su, kako tvrdi, otišli na proteste Demokratskog fronta DF u Podgorici.

“Mi u BDZ u se borimo da status slobodnog čovjeka dobiju svi građani Crne Gore, jer samo tako ova država može da bude domovina svih nas. Slobodna, časna i poštena“, istakao je on.

Đurđević je poručio Kadribašiću da BDZ priznaje državu Crnu Goru jer su i dio nje. Ističe da su Bošnjaci u državu ugradili svoju kulturu, stradiciju, zemlju, živote “i kao takvi imamo pravu na nju kao i svi ostali koji u njoj žive“.

“Apelujemo na Vas da se vratite časnom pozivu i obavezama prema svim muslimanima Pljevalja. Funkcija koju obavljate i za koju ste plaćeni, parama svih muslimana Pljevalja, Vam ne dozvoljava da se stavljate na stranu jednog dijela muslimana, a na štetu drugog ili trećeg dijala muslimana ovoga grada, samo zato što imaju drugačiji politički stav ili pogled na aktuelnu situaciju u državi, društvu, bilo čemu. Institucija Glavnog imama je daleko iznad toga. Ili bi barem trebala biti”, poručio je Đurđević.

2 komentara

  1. Good day! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com