Protest završen bez incidenata: “Pobjeda je naša, gotov je”! - Volim Podgoricu

Protest završen bez incidenata: “Pobjeda je naša, gotov je”!

Protest u organizaciji Demokratskog fornta zavšen je oko 19,30 sati, bez incidenata.

Građani koji su se okupili na protestu formirali su živi zid oko institucija

Bačeno je nekoliko baklji i petardi.

OPKOLJENI SU

Posted by DF – Mi ili On on Sunday, November 15, 2015

Poslanik DF-a Milan Knežević je rekao da su “živim lancom” mogli da formiraju lanac oko Pekinga, a ne oko Podgorice. Organizatori su ponovili da DF traži formiranje prelazne vlade i organizovanje fer i slobodnih izbora.

Za vrijeme trajanja protesta, nije primijećeno značajnije prisustvo policije. Lanac koji su formirali okupljeni građani protegao se do zgrade Skupštine. Građani su nosili crnogorske i srpske zastave, i skandirali. 

 

 

 

  • Ne plašimo se. Sloboda je, ljudi izađite napolje. Ovo su čestiti  i hrabri ljudi. Iza ovog  protesta stoji pravda, kazao je predsjednik Pokreta za promjene i funkcioner DF-a Nebojša Medojević i dodao da “imamo bolesnog i nenormalnog čovjeka na vlasti”.

Profesor Branko Radulović rekao je da “nema zaustavljanja do ostvarenja našeg cilja a on je istorisjki, pad režima Mila Đukanovića”.

-Skinućemo vam maske sram vas bilo. Poručujemo našim junacima: Srećne vam rane junaci naši, kazao je  Radulović. Predrag bulatović je kazao je ovo “jedan od najvažnijih skupova”.

-Ovo je novi proces u oslobađanju Crne Gore. Milo je mislio da nas je porazio. Bili smo u Beranama, Baru i u Herceg Novom. Završićemo skup ispred Skupštine a ono što morate da znate da su ovo mirni i nenasilni protesti, istakao je Bulatović.

On je poručio Đukanoviću: Pobjeda je naša, gotov si!.

Prema pricjeni policije na protestu je bilo oko 1,500 građana, dok organizatori procjenjuju da ih je bilo oko 5.000. sledeći protest zakazan je za 28. novembar u Nikšiću.

 

 

(Foto/video Cem, Sloboda traži Ljude)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com