Majka bombaša-samoubice: Moj sin nije htio da ubije druge, raznio se zbog stresa - Volim Podgoricu

Majka bombaša-samoubice: Moj sin nije htio da ubije druge, raznio se zbog stresa

Majka bombaša Ibrahima Abdeslama (31), čija su dvojica braće takođe povezuju s terorističkim napadima u Parizu, u intervjuu za belgijske medije rekla je kako njen sin nije mislio da ubije bilo koga već se raznio zbog stresa.

Ibrahim se raznio u petak uveče ispred kafića u Parizu, ali nije ubio nikoga osim sebe. Njegov brat Mohamed uhapšen je u Briselu u subotu, a treći brat, Salah, trenutno je jedan od najtraženijih ljudi na svijetu, nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Ibrahimova porodica je iznenađena njegovom odlukom da se ubije na taj način.

Majka trojice braće, koja živi u Molenbeku nedaleko od Brisela, uvjerena je da njen sin nije imao namjeru da ubije ikoga, a jedan drugi član porodice rekao je kako vjeruje da on nije želio da bude bombaš samoubica.

“Možda se eksploziv slučajno detonirao ranije. Možda je to zbog stresa”, rekao je član porodice.

“Vidjeli smo ga nekoliko dana prije napada. Nije bilo znakova da planira bilo kakav napad”, ispričala je porodica.

“Činjenica da je eksploziv aktiviran, a da niko nije ubijen govori dovoljno”, naveli su u familiji, te priznali da je Ibrahim u Siriji proveo dosta vremena.

“Bili smo iznenađeni što je Salah umiješan. Ibrahim je bio drugačiji. Vidjeli smo da je postao radikalan, bar jednim dijelom. Ipak, nije bio toliko radikalan da bi pomislili da će napraviti nešto ovako”, rekao je jedan član porodice.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com