Osumnjičeni za ubistvo tasta ranije prijavljivan zbog nasilja u porodici - Volim Podgoricu

Osumnjičeni za ubistvo tasta ranije prijavljivan zbog nasilja u porodici

Beranac Vučić Džiknić (44) koji je osumnjičen da je sinoć u Vili Asanovića u Čanjuubio tasta Božidara Asanovića (72), te ranio taštu Ivku Asanović (71) i suprugu Olgu Džiknić (44) ranije je prijavljivan zbog nasilja u porodici.

Džiknić je, sinoć oko 20.30 časova, kako je saopšteno iz policije ispalio više hitaca u Asanovića, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta, a ranio je taštu Ivku i suprugu Olgu, koje su prevezene u Opštu bolnicu u Baru.

Pozivajući se na nezvanične informacije iz policije Vijesti pišu da je Džiknić u vilu Asanovića došao naoružan i bombom, koju nije aktivirao.

U vrijeme ubistva dvoje od četvoro Džiknićeve djece je bilo u Vili.

Nakon što je ubio tasta, a ranio taštu i suprugu Džiknić se udaljio sa lica mjesta i pobjegao prema hotelu Zlatibor. Iz tog pravca se oko 22 sata začuo pucanj.

Policajci su Džiknića pronašli u blizini njegovog vozila, sa povredom od vatrenog oružja u predjelu glave.

„On je, kako se sumnja, pokušao samoubistvo“, saopštili su sinoć iz policije.

Ubrzo su na lice mjesta stigla i kola Hitne pomoći i nakon desetak minuta osumnjičeni je transportovan u barsku bolnicu. Na putu ka bolnici, Džiknić je još davao znake života.

Prema saznanjima Dana u kući Asanovića, neposredno pred ubistvo čula se žučna rasprava jer je Džiknić tražio da vidi djecu. On je do nedavno bio na privremenom radu u Njemačkoj. Sa porodicom je živio u Beranama do septembra kada ga je supruga napustila.

Džiknić je nedavno u izjavi za Dan optužio Centar za socijalni rad Berane za nesavjestan rad jer nadležni u toj ustanovi nijesu uslišili više njegovih zahtjeva da mu se omogući posjeta djeci, koju je njegova supruga povela sa sobom kada ga je napustila sredinom septembra ove godine.

On je tada najavio da će zbog toga što, kako je rekao, „Centar ne radi svoj posao” preuzeti posao Centra i sam potražiti djecu.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je tada Danu da je Centar za socijalni rad Berane upoznat sa porodičnom problematikom Džiknića, te da ne mogu davagi detaljne podatke o slučaju zbog zaštite privatnosti.

Oni su naglasili da su sa Džiknićem komunicirali dok je bio u Njemačkoj, te da je nakon povratka upoznat sa tim da su njegova supruga i djeca pod zaštitom stručnih lica.

Da sa slučajem Džiknić nije bio upoznat samo Centar za socijalni rad, već i policija potvrđuju prijave protiv njega zbog nasilničkog ponašanja i nasilja u porodici.

On je 15. oktobra primio poziv iz policije u Beranama. Tada je saslušan po prijavi SOS kuće za žrtve nasilja Nikšić.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com