SNP neće prisustvovati premijerskom satu - Volim Podgoricu

SNP neće prisustvovati premijerskom satu

Predsjednik Kluba poslanika Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović obavijestio je danas predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da poslanici te partije neće prisustvovati Premijerskom satu.

“Naime, kako sam Vas dana 27. oktobra tekuće godine obavijestio, vezano za prethodnu sjednicu sa temom premijerskog sata (3. posebna sjednica Skupštine Crne Gore drugog redovnog zasijedanja za 2015. godinu, koja je bila zakazana za 30. oktobar), da ne postoje uslovi za postavljanje pitanja predsjedniku Vlade Crne Gore iz dobro poznatih razloga, to Vam saopštavam da se ti uslovi i dalje nijesu stekli. Ni danas, nakon punih dvadeset i tri dana, od dana održavanja mirnih građanskih protesta, koji su razbijeni upotrebom sile, predsjednik Vlade nije saopštio ko je, kako je to javno saopštio, “pokušao državni udar”, kao i koji su to “nacionalistički i velikosrpski elementi”,  stajali u pozadini mirnih protesta”, stoji u dopisu koji je Damjanović uputio Krivokapiću.

Takođe, dodaje on, još uvijek nijesu otkriveni i procesuirani svi odgovorni u Vladi Crne Gore, Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije, za primjenu sile i nanošenje teških tjelesnih povreda velikom broju građana, tokom, odnosno nakon završenih protesta, kao što još uvijek nijesu otkrivena, niti procesuirana lica koja su, kako je navela Uprava policije, “započela incidente”.

“Imajući u vidu prethodno navedeno, Klub poslanika SNP ostaje pri sumnji da su upravo pojedini “centri moći” infiltrirani u pojedine državne organe i podstrekivani od strane pojedinih nosilaca vlasti, pokušali da destabilizuju državu, izazivanjem opasnih incidenata na mirnom skupu, a svu eventualnu odgovornost za posljedice koje su zamalo mogle biti i tragične, da adresiraju na organizatore i učesnike skupa”, kazao je Damjanović.

Klub poslanika SNP još jednom insistira da Vrhovni državni tužilac obavijesti javnost o preduzetim mjerama kako bi se rasvijetlila pozadina pokušaja pretvaranja mirnih građanskih protesta u građanske sukobe i da o tome obavijesti Skupštinu Crne Gore, odnosno crnogorsku javnost.

(CdM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com