“Ubili ste moju najveću ljubav, ali vas ja nikada neću mrzjeti”

“Znam da će ona biti uz nas svakog dana i da ćemo se sresti u raju slobodnih duša u koji vi nikada nećete ući”

Antoan Leiris napisao je otvoreno pismo teroristima koji su mu u petak u dvorani Bataklan ubili suprugu Elen Mujal-Leiris, piše Daily Mail.

“U petak veče ukrali ste život jednoj izuzetnoj osobi, ljubavi mog života, majci mog sina, ali neću vas mrziti. Ne znam ko ste i ne želim znati, vi ste mrtve duše. Ako nas je Bog za kojeg vi slijepo ubijate stvorio po svom liku, svaki metak u tijelu moje žene, rana je u njegovom srcu.

Želite da se bojim, da u svoje sunarodnike gledam s nepovjerenjem, da žrtvujem svoju slobodu radi sigurnosti. No, izgubili ste. Igrač je i dalje u igri.

Vidio sam je jutros. Konačno, nakon noći i dana iščekivanja. Bila je jednako lijepa kao i kada je otišla u petak veče, jednako lijepa kao prije više od 12 godina kada sam se ludo zaljubio u nju. Naravno da sam skrhan tugom, tu malu pobjedu vam priznajem, ali će ona kratko trajati.

Znam da će ona biti uz nas svakog dana i da ćemo se sresti u raju slobodnih duša u koji vi nikada nećete ući. Nas dvojica, moj sin i ja, bićemo jači od bilo koje vojske svijeta. Ne mogu gubiti više nimalo vremena na vas jer se moram vratiti sinu koji se upravo probudio.

On ima svega 17 mjeseci, sada će jesti, kao i svakog jutra, onda ćemo se igrati kao i svakog drugog dana i cijeli život moj će sin biti sretan i slobodan. Zato što vas ni on nikada neće mrziti”, napisao je Antoan.

http://twitter.com/PrayyForPariss/status/665590066660646913/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close