Kineski studenti na razmjeni u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

Kineski studenti na razmjeni u Crnoj Gori

“Gostujući privatni Univerzitet je ogromni sistem sa preko 20.000 studenata i kao takav  ima jako brz operativni  potencijal na najvišem nivou i idealan je da sa nama uradi spektar istraživačkih platformi u cilju privlačenja brojnih kineskih investitora”, kazao je potpredsjednik asocijacije Senko Čabarkapa

PODGORICA – Četiri studenta Ningbo Dahongying Univerziteta u Kini studıraće naredne godine u Crnoj Gori, saopšteno je tokom zvanične posjete delgacije tog Univerziteta našoj državi.

Sedmočlana delegacija Univerziteta Ningbo Dahongying, predvođena predsjednicom Sun Huimin, boravila je u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori i Univerzitetu Mediteran Podgorica.

Glavni razlog posjete je početak realizacije Memoranduma koji su potpisana ove godine u Ningbou na Prvom EXPO Investiciono razvojnom forumu.

Asocijacija kinesko crngorskog društva prijateljstva je posredovala u ovom sporazumu sa ciljem ostvarivanja svojih programskih ciljeva.

“Do sada nijesmo naišli da kvalitetniju i efektniju saradnju dvije srodne institucije, dva privatna univerziteta, koja je uspostavljena i realizuje se u rekordnom roku. Ogromno iskustvo i profesionalizam menadžmenta Univerziteta Mediteran i povjerenje koje su nam ukazali je dalo kvalitetne i mjerljive rezlutate“, saopštila je kineska delegacija.

Tokom susreta, rektor Univerziteta Nenad Vuković i prorektor za međunarodnu saradnju Janko Radulović upoznali su goste sa načinom i sistemom rada na Univerzitetu, planovima za dalji razvoj i mogućnostima širenje saradnje između dvije institucije.

Akcenat je stavljen na program razmjene studenata prema kome će četiri crnogorska studenta iduću akademsku godinu provesti na Ningbo Dahongyng univerzitetu.

Takođe, četiri studenta Ningbo Dahongying Univerziteta će naredne akademske godine studırati u Crnoj Gori. Osim programa razmjene studenata, u planu je i program razmjene akademskog osoblja, rad na zajedničkim naučnoistraživačkim projektima, organizovanje zajedničkih konferencija i sl.

Asocijacija kinesko crngorskog društva prijateljstva imala je odvojene radne sastanke sa kineskom delegacijom. Predsjednik Asocijacije Mr Samir Hadžić razgovarao je sa partnerima o njihovom učešću u projektu uspostavljanja “Centra za kineske i evroazijske studije”, kao i o naučno istraživačkim projektima koji treba da privuku kineske investitore.

U ime Asocijacije, njen potpredsjednik za investicije i medije Senko Čabarkapa razgovarao je o konkretnim projektima budućeg učešća Crne Gore na Drugom EXPO-u u Ningbou.

“Gostujući privatni Univerzitet je ogromni sistem sa preko 20.000 studenata i kao takav  ima jako brz operativni  potencijal na najvišem nivou i idealan je da sa nama uradi spektar istraživačkih platformi u cilju privlačenja brojnih kineskih investitora”, kazao je Čabarkapa

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com