PUTIN: Turci su nam zabili nož u leđa, biće posljedica! (VIDEO) - Volim Podgoricu

PUTIN: Turci su nam zabili nož u leđa, biće posljedica! (VIDEO)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da će obaranje ruskog aviona izazvati velike promjene u odnosima Rusije i Turske. On se obratio se javnosti pošto je turska vojska oborila ruski avion i tvrdi da je avion oboren raketom vazduh-vazduh iz turskog vojnog aviona F16.

“Turci su nam zabili nož u leđa. Ovaj njihov potez može se protumačiti kao saradnja sa islamistima”, rekao je Putin prenose agencije.

 

Akcije širom Evrope, kao i trurske lire i ruske rublje pale su nakon što je Turska oborila ruski ratni avion u blizini granice sa Sirijom.

Turska, koja je članica NATO-a, saopštila je da je avion oboren nakon što je u više navrata narušio vazdušni prostor te zemlje i ignorisao ponovljeno upozorenje. Ruski zvaničnici negirali su da je avion prešao u turski vazdušni prostor.

Vijest o obaranju aviona gurnula je evropska tržišta na dolje, a najviše su pogođene berze u Rusiji i Turskoj.

Lira je izgubila skoro jedan procenat u odnosu na dolar. Turska valuta je ove godine već pala za 19 odsto prema američkoj, čime se svrstala u red valuta sa najgorim performansama. Berza u Istanbulu bilježi pad od 1,4 odsto.

Ruska rublja izgubila je 0,2 odsto u odnosu na dolar.

“Ovaj incident je nesumljivo veoma značajan i tržišta su već reagovala – lira i rublja, kao i tržišta kapitala obje zemlje su u padu”, smatraju ekonomisti.

1 komentar

  1. Nice post. I learn some thing tougher on distinct blogs everyday. Most commonly it is stimulating to learn to read content from other writers and exercise a specific thing there. I’d would rather use some together with the content in my weblog no matter whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link in your web weblog. Many thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com