Sud u Beogradu vratio optužnicu u predmetu Štrpci

Krivično vanpretresno vijeće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu naredilo je da Tužilaštvo za ratne zločine ponovo donese naredbu o dopuni istrage u predmetu Štrpci, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, kako bi se ispitala osnovanost optužnice, saopšteno je danas iz ovog suda.

Kako je navedeno, Tužilaštvo će morati da donese naredbu za ratne zločine o dopuni istrage protiv okrivljenih Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić i nakon što je sprovedena dopuna istrage.

Nakon te naredbe, Tužilaštvo za ratne zločine dana dostavilo je tom sudu optužnicu podignutu protiv navedenih lica, kojom se istima stavlja na teret da su počinili ratne zločine protiv civilnog stanovništva.

U saopštenju koje je prenio Tanjug navodi se da je Viši sud u Beogradu postupio je u skladu sa svojim ovlašćenjima “radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, kako bi se ispitala osnovanost predmetne optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivično djelo koje im se u ovom postupku stavlja na teret”.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close