Budi odgovoran: Preko 167.000 eura za projekte iz treće faze kampanje - Volim Podgoricu

Budi odgovoran: Preko 167.000 eura za projekte iz treće faze kampanje

Projektni tim kampanje “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%” saopštio je da glasanje za projekte od društvenog značaja u okviru treće faze kampanje traje do 5. decembra. Do sada je, tokom treće faze kampanje, prikupljeno preko 167.000 eura, čime će biti finansirani prvorangirani projekti sa trenutne liste prijedloga.

Do tada građani mogu glasati za neki od 11 prijedloga sa trenutne liste projekata.

“Podsjećamo javnost da je glasanje od 1. oktobra omogućeno svim građanima putem internet stranice www.glasaj.budiodgovoran.me. Takođe, građani će 5. decembra imati priliku da glasaju na info punktu, koji će biti postavljen u Podgorici”, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Nepravilnosti u oblasti sive ekonomije i dalje se mogu prijavljivati putem web, Android i iOS aplikacije “Budi odgovoran”, pozivanjem kol-centara Poreske uprave (19707) i Uprave za inspekcijske poslove (080 555 555).

Tokom dvije faze kampanje „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“ prikupljeno je preko 500.000 eura, čime je omogućena realizacija jedanaest projekata od društvenog značaja: nabavka gastro i kolonoskopske opreme za Institut za bolesti djece; opremanje i uređenje Dnevnih centara za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštinama Cetinje, Nikšić i Plav; uređenje parka na Ćemovskom polju; rekonstrukcija dijela Doma starih “Grabovac” u Risnu; Nabavka didaktičke opreme za državne vrtiće; očistimo Crnu Goru za sedam dana; uređenje i opremanje parka i igrališta za djecu u Nikšiću; osnivanje omladinskog centra u Podgorici; nabavka medicinske opreme za reanimaciju beba; nabavka opreme za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i uređenje sportskih terena u Beranama.

Kampanja “Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva Ekonomija 0%” realizuje se u okviru projekta “Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije” koji se sprovodi u saradnji Vlade Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com