PODGORICA: Vlahovićima iseljenje zakazali za 14. decembar - Volim Podgoricu

PODGORICA: Vlahovićima iseljenje zakazali za 14. decembar

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi u Zagoriču.

Osnovni sud je donio za 14. decembar u deset časova, drugo rješenje za iseljenje četvoročlane  porodice Vlahović iz kuće u Park šumi u Zagoriču.

Kako je „Vijestima” kazala Svetlana Vlahović novo rješenje za iseljenje  uručeno je juče.

Ona je  istakla da sa porodicom nemaju kuda, odnosno bez alternativnog su smještaja.

Preko 200 mještana Park šume u Zagoriču, spriječilo je prije 15 dana  sudskog izvršitelja i policiju da  isele  Vlahoviće iz kuće od 85 kvadrata zbog toga što je zemljište vraćeno Vučinićima.

Pravosnažnom odlukom Vrhovnog suda u Podgorici vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić, koji su bili vlasnici zemljišta prije nacionalizacije.

Novim, pojedinačnim presudama je odlučeno da se Vučinićima mora isplatiti novac za tu zemlju, odnosno po procjeni vještaka od 35 do 40 eura po kvadratu i sudski troškovi.

Mještani Park šume u Zagoriču zatražili su  od  premijera Mila Đukanovića, gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića, predsjednika Skupštine Glavnog grada Đorđa Suhihua i ministra pravde Zorana Pažina da posreduju u rješenju problema oko povratka zemljišta porodici Vučinić.

Oni su predali peticiju 400 građana iz Park šume, a traže da im se pomogne da sa advokatima  Vučinića, kao i samom porodicom postignu dogovor za plaćanje zemljišta u nekom razumnom roku i pristupačnoj cijeni.

“Niko od nas ne bježi od plaćanja zemljišta i želimo to da uradimo. Ali, presude od preko 30.000 eura, ne možemo da platimo i pored najbolje volje. Banke neće da nam daju kredite na te iznose, kuće ne možemo da založimo, ali koliko budemo mogli platićemo”, istakli su mještani.

Iz advokatske kancelarije „Jovović, Mugoša, Vuković”, zastupnika porodice Vučinić, ranije je  saopšteno je da će tužitelji morati da plate tržišnu vrijednost zemljišta koje su okupirali.

Istakli su da za godinu do godinu i po očekuju da sve presude budu pravosnažne.

Do sada je donijeto tridesetak takvih presuda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com