AKCIJA PODGORIČKE POLICIJE: Uhapšene dvije osobe zbog ilegalnog držanja oružja - Volim Podgoricu

AKCIJA PODGORIČKE POLICIJE: Uhapšene dvije osobe zbog ilegalnog držanja oružja

Podgorička policija juče je, kod dvije osobe u Tuzima pronašla i oduzela sedam komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu – pet pušaka od čega dvije automatske i dva pištolja, kao i skoro hiljadu komada municije, optičke nišane i okvire.

“Službenici CB Podgorica su, po saznanjima, zatražili i dobili naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici, na osnovu koje su izvršili pretres dvije kuće i drugih prostorija u vlasništvu H.K. (64) i N.A. (45)“, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom kuće H.K. pronađeni su i oduzeti dvije automatske puške sa tri okvira, pištolj CZ cal. Devet milimetara, pištolj CZ M 57 cal. 7,62 milimetara i 964 komada municije različitog kalibra.

Tokom pretresa kuća N.A. pronađene su i oduzete tri lovačke puške marke Beretta i dva optička nišana.

H.K. i N.A. uhapšeni su i uz krivičnu prijavu će danas biti privedeni nadležnom tužiocu zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

I službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče pronašli i oduzeli oružje u ilegalnom posjedu.

Službenici ovog OB-a su, u jednoj uslužnoj radnji, pronašli i oduzeli pištolj marke CZ cal. 7,62 milimetara koji je V.T. (32) iz Cetinja prethodno sakrio u kupatilu ovog objekta, sa namjerom da se kasnije vrati po njega, a koji je inače imao u ilegalnom posjedu.

Osumnjičeni V.T. je uhapšen.

Oružje, municije, okviri i nišani će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

1 komentar

  1. I just could not leave your web site before suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual provide on your visitors? Is gonna be back regularly in order to check up on new posts.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com