Crna Gora ide na izbore slijedeće godine, evo i kada - Volim Podgoricu

Crna Gora ide na izbore slijedeće godine, evo i kada

Realno je da se o određivanju datuma novih izbora razgovara nakon sastanka lidera partija, kazao je za Dan politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević.

On je ocijenio da bi svakako bilo dobro da se u aktuelni dijalog u Skupštini uključi i Demokratski front zbog punog konsenzusa.

Zakonski rok za održavanje redovnih parlamentarnih izbora je do oktobra sledeće godine, ali će oni, najvjerovatnije, prema nezvaničnim najavama, biti održani na proljeće.

Prema najavama, lideri parlamentarnih partija, izuzev DF-a, o izbornom procesu i drugim pravno političkim pitanjima trebalo bi da razgovaraju na novom sastanku u Skupštini, koji je zakazan za 21. decembar.

Tarzan Milošević
Tarzan Milošević

Tarzan Milošević je u izjavi za Dan rekao kako smatra da nema potrebe za formiranjem prelazne vlade u Crnoj Gori.

„Postojeća ima puni legitimitet, ako ne bude osporen u parlamentu, da funkcioniše do novih izbora. Što se tiče novih izbora, želimo punu implementaciju izbornog zakonodavstva i da se postigne Što veći konsenzus oko određivanja datuma održavanja izbora“, poručio je Milošević.

Na sastanku lidera parlamentarnih političkih subjekata početom ove sedmice, čiji je cilj bio prevazilaženje političke krize i stvaranje uslova za fer i demokratske izbore, dogovoreno je da se formira grupa koja će se baviti izbornim zakonodavstaom, državnim resursima i medijima. Na čelu radne grupe će do imenovanja kopredsjedavajućeg biti predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić. Radna grupa će od sjutra raditi svakodnevno.

2 komentara

  1. Remarkable page! I seriously had our checking. I’m hoping to read simple things a lot more on your side. In my opinion that you have exceptional awareness and even prospect. Now i am quite pleased within this guidance.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com